Protecció Civil activa el Pla NEUCAT pel temporal de vent i neu que podria afectar Castellbisbal

Nevada. Foto: 772.cat

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat aquest cap de setmana el Pla NEUCAT en fase d’alerta  per l’arribada d’un temporal de pluja i neu que la matinada de dilluns podria afectar amb força Castellbisbal.

Publicitat

Segons les prediccions del Servei Català de Meteorologia, a partir d’aquesta matinada de diumenge “la cota de neu es situarà al voltant dels 200 metres a tot el terç sud, litoral i prelitoral nord”.

D’acord amb els mapes difosos per l’organisme, l’afectació a la zona de Castellbisbal serà més alta a partir d’avui a les 6 de la tarda i fins les 6 de la matinada de dimarts, quan podria nevar sobretot a les zones més elevades del terme municipal, com el creuament que uneix la carretera provinent del nucli urbà amb la que connecta Martorell i Terrassa. El nucli urbà i les urbanitzacions més properes a aquest queden per sota de la cota mínima de neu, pel que en principi no s’haurien de veure afectats, més tenint en compte que les temperatures previstes no arribaran als zero graus.

Publicitat

En situacions com la de les properes hores, Protecció Civil recomana extremar les precaucions a la carretera i portar cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge així com benzina de sobres. Als habitatges, es recomana tenir els medicaments que es puguin necessitar així com aliments rics en calories, un transistor i piles de recanvi així com revisar l’estat de les teulades i les branques dels arbres, que si són massa llargues poden cedir amb el pes de la neu.

 

  Share: