Pressupost 2022

Quan ens referim a atendre a les persones, per Alternativa vol dir posar-les al centre de l’acció de govern; per garantir el benestar social,  tenir una bona educació, millorar la sanitat, orientar a persones en atur, resoldre els problemes d’accés a un habitatge digne, garantir l’accés universal a la cultura i l’esport, actuar sobre l’emergència climàtica. En definitiva, millorar el màxim possible la qualitat de vida i les expectatives de les generacions futures.

Publicitat

Així ho hem fet sempre i ara, que estem al govern amb Junts, seguim fent-ho plenament convençuts. Prova d’això és el pressupost municipal per l’any 2022, aprovat al ple del passat 29 novembre; on hem incrementat un 8,4% fins a 1.346.767€ les partides destinades a Serveis a la Ciutadania, amb l’objectiu bàsic de no deixar mai ningú enrere, i menys ara amb la crisi econòmica i del COVID-19 que tenim. Garantim els ajuts socials i Rebost Solidari, el Centre de Dia i l’Atenció Domiciliaria. Seguim amb la línia iniciada l’any 2017, de suport als joves pel lloguer d’habitatge, amb una dotació de 33.000€.

Seguim apostant decididament per l’Educació com pilar fonamental en la formació de les persones. Per això incrementem el pressupost un 17% fins els 986.073€. Garantim la continuïtat dels ajuts escolars i doblem el servei d’infermera escolar, donats els bons resultats obtinguts el curs passat amb l’inici d’aquest servei, sent pioners en la implantació d’aquest projecte.

Publicitat

La Cultura per Alternativa és essencial, perquè la Cultura és progrés, cohesió, civisme i benestar. Per això hi dediquem el 2,4% del pressupost, 519.750€, i perquè sinó generem incultura. La Cultura, l’Esport i l’Educació són conjuntament els elements més importants en la reducció de les diferencies socials. Són tres parts d’un projecte conjunt, amb una mirada social i inclusiva, que transforma i ens transforma com a societat, garantint un futur millor, tant personal com professional a tothom.

Sanitat i ocupació són, en aquests moments de crisi sanitària i econòmica, pilars de l’acció de govern, en mans de Junts, tal com explicava en la seva darrera tribuna.

Cooperació té una partida de l’1%, 168.600€. És un compromís ètic. Som solidaris per convicció. No podem mirar cap a un altre cantó perquè ens incomodi la realitat del tercer món que tenim davant. Així ho dèiem en el nostre programa, i així ho fem, donant resposta a la nostra quota de responsabilitat en la seva pobresa. 

Sense polítiques de Medi Ambient no hi ha futur per ningú perquè destruïm el planeta. Per aquest motiu incrementem un 10%, fins a 742.913€, el pressupost d’aquest departament. Incrementem la tasca d’inspeccions d’activitats, millorem el servei de Deixalleria municipal, el Centre d’acollida d’animals, prevenció d’incendis, control d’abocaments incontrolats i campanyes de foment i millora del medi ambient.

A grans trets, aquests són alguns dels elements destacables d’aquests pressupost pel 2022, que ens permetran seguir posant a les persones de Castellbisbal al centre de la nostra gestió de govern.

El pressupost de l’any vinent, sempre arriba pels volts de les festes de  Nadal, Cap d’any i Reis. Tenir-los és dotar-se de la millor eina per seguir oferint el millor servei possible a la gent de Castellbisbal.BON NADAL I FELIÇ 2022!