El pressupost de 2018 reflecteix els canvis en l’equip de govern

El pressupost municipal per a l’any vinent augmentarà un 2% fins als 20,5 milions d’euros, segons la proposta presentada per Alternativa per Castellbisbal i aprovada al darrer Ple municipal.

Publicitat
farmacia-m-castelana

El pressupost, que el mateix alcalde Joan Playà defineix de continuista, inclou poques variacions respecte l’aprovat el curs passat. De fet, les principals novetats aparèixen en les àrees anteriorment ocupades pels regidors d’ERC i en el fet que enguany, Alternativa ha aprovat els comptes amb el suport del PSC.

Així, Ocupació i Promoció Econòmica, fins al juliol gestionades pel líder d’ERC Toni Pons, són les dues àrees que experimten una caiguda en els seus recursos més important, d’un 40% menys en els dos casos. Aquesta baixada es deu al fet que Alternativa ha descartat mantenir actuacions impulsades per l’anterior regidor, com les ajudes a empreses que contractin aturats de Castellbisbal, que des d’alcaldia expliquen que “en els dos anys d’aplicació d’aquest programa els seus resultats no han estat gens satisfactoris”. Tot i això, mantindran els incentius amb una partida prevista de 15.000 euros mentre que la resta de partides d’Ocupació augmentaran lleugerament els seus recursos, ha explicat Playà.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

La recuperació de diverses funcions de l’àrea de Promoció Econòmica que l’anterior regidor havia externalitzat també ha motivat una reducció d’aquesta pàrtida en 126.000 euros. “Si bé en el seu moment han justificat la dotació de més recursos, en aquests moments es consideren partides sobredimensionades”, ha resumit l’acalde.

L’altre partida amb canvis substancials, en aquest cas augments, és la d’inversions. Aquesta partida ha experimentat un increment de 275.000 euros per poder posar en marxa un pla d’arranjament de les voreres del municipi. Segons l’alcalde, aquesta serà “una de les prioritats en actuacions sobre la via pública pel proper any”.

Les crítiques de l’oposició es van centrar en les rebaixes en les partides d’Ocupació i Promoció Econòmica. El PDCat va considerar en aquest sentit que els pressupostos són poc representatius de les necessitats del poble i tenen l’únic objectiu de “complir el seu programa electoral”. Així mateix va demanar que les inversions en millorar les voreres no consisteixin només a “tapar forats” i es facin accessibles totes les voreres per a persones amb mobilitat reduïda.

Esquerra va reivindicar les propostes fetes a l’equip de govern i que no s’han reflectit al pressupost, com la Casa de les Tradicions, la rehabilitació del Teatret de la Parròquia o una Casa d’Oficis per millorar l’ocupabilitat dels joves.

Des del PSC, David Vidal va valorar positivament que des de fa dos mesos s’han mantingut reunions amb l’equip de govern, al que van presentar una dotzena de propostes en línea amb el seu programa electoral i que s’han contemplat en el pressupost. Entre aquestes, Vidal va destacar l’estudi de viabilitat per a crear una residència per a la Gent Gran, ajuts per al transport públic, o l’increment en els serveis de recollida d’escombraries, entre d’altres.

Finalment, els vots d’Alternativa i el PSC, així com l’abstenció d’ERC van permetre aprovar el pressupost tot i els vots en contra del PDCat i Ciutadans.

En aquest gràfic es veu el pes de cada partida sobre el pressupost municipal per a l’any vinent.

En aquest gràfic s’aprecia la variació entre partides del pressupost respecte l’anterior pressupost. Com més proper al 50%, menys diferència hi ha amb la mateixa partida de l’any passat.

Publicat el 30 de novembre de 2017 a les 9:00 per Vicenç Moliné

Etiquetes
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top