Posem-hi fi a la violència estructural contra les dones

La violència exercida contra les dones és un mal estructural a la nostra societat. Amb cada notícia som més conscients de la força del patriarcat, de les innumerables desigualtats i del masclisme consolidat. La notícia de la violació i l’agressió a la jove d’Igualada ens recorda, un cop més, que, malauradament, la lluita encara és llarga i que cal cridar ben alta: posem-hi fi! 

Publicitat

Les estadístiques ens assenyalen que no es tracta d’un cas aïllat. Segons les dades del Ministeri d’Interior que recullen els delictes del primer semestre de l’any (de l’1 de gener al 30 de juny), Catalunya registra 256 casos de violació, seguit d’Andalusia amb 141 i Madrid amb 123. En tot l’Estat es registren 955 denúncies en aquest període de l’any 2021

Unes xifres esgarrifoses que ens mostren la carència d’eines per combatre la violència masclista. Amb l’educació com a base per a la transformació de la societat, treballarem perquè aquestes dades mai més siguin una realitat. Perquè les dones mai més tinguem por; perquè tornem a casa sense haver de mirar cada racó amb el cor encongit; perquè no hàgim d’esperar preocupades el missatge de les nostres amigues “ja sóc a casa”; perquè puguem ser, perquè puguem viure sense pors. Des de la política municipal encetem iniciatives que ens permetin, des de la proximitat a la ciutadania, continuar la lluita per aturar la violència estructural cap a les dones. Posem-hi fi a la violència masclista!

Publicitat