Policia Local i Mossos dissolen diverses trobades de joves que se salten el confinament

Parc de l’Ermita

La Policia Local, amb el suport dels Mossos d’Esquadra, ha hagut d’intervenir en dues ocasions per dissoldre trobades de joves que, saltant-se l’obligació de confinament i les prohibicions de l’estat d’alarma, es reunien en espais públics.

Publicitat

Segons ha informat l’Ajuntament, el primer d’aquests incidents es va produir dissabte mateix, quan una vintena de joves es va reunir al parc de l’Ermita i va posar música amb un altaveu de grans dimensions. Quan la Policia Local va intervenir amb dues patrulles, van rebre els agents amb insults i un dels joves va arribar a escopir a un policia. Ja amb el suport de tres patrulles dels Mossos d’Esquadra es va poder dissoldre la concentració i requisar l’altaveu.

“S’ha fet una visita personal, del cap de la policia, a les famílies d’aquests joves per demanar el compliment del confinament i hem obert un expedient sancionador, que tramitarem a la màxima celeritat, per imposar una sanció al jove que va escopir a l’agent”, apunten fonts d’alcaldia.

Publicitat

El segon incident es va produir dilluns a la Plaça de la Pau, on un grup 7 joves van ser identificats per la Policia Local. A quatre d’ells, un menor d’edat, els van requisar 10 paquets d’haxix, una bàscula de precisió, i 140€, pel que se’ls ha denunciat per un delicte contra la salut pública.

Des de l’Ajuntament s’ha fet una crida a la “col·laboració ciutadana, davant d’aquesta situació excepcional i per tant, comptar amb la seva participació per fer-nos més fàcil a tots el desenvolupament de les nostres feines i responsabilitats”, segons ha explicat l’alcalde, Joan Playà, fent émfasi que la Policia Local es troba sota el comandament del Ministre d’Interior al mateix temps que manté les tasques a les que ha de fer front cada dia.

“Tots hem de col·laborar doncs amb una actitud solidària i entenen que estem davant d’una situació excepcional. Des de l’Ajuntament no deixarem passar cap acte de manca de civisme o de respecte cap als membres de la Policia Local, ni cap a cap treballador que, segurament en contra del seu desig, es troba en situació activa de servei i fent front a les necessitats de la nostra població”, ha afegit, recordant que “estem en una situació d’alerta i  que cal seguir escrupolosament les indicacions del Govern i les autoritats competents. El confinament no és una recomanació, és una obligació”.

Author: Vicenç Moliné