Polèmica per un festival amb 700 assistents a la masia de Can Coromines

Imatge del festival publicada a les seves xarxes socials

El festival Cosmonaut Safari celebrat el passat dissabte a la masia de Can Coromines es troba en el centre de la polèmica després que diversos mitjans com Telecinco hagin difós imatges de l’acte on es veu la majoria dels assistents ballant sense mascareta ni distància de seguretat.

Publicitat

La polèmica ha esclatat en ple repunt dels casos de Covid-19 a Castellbisbal, on el risc de rebrot es troba per sobre dels 1.400 punts i només ahir es van detectar 12 nous casos, senyalant als promotors del festival i a l’Ajuntament de Castellbisbal, que va autoritzar l’acte. Des del consistori expliquen que en aquell moment van rebre informes favorables dels serveis municipals, insistint en l’obligació de l’empresa organitzadora de fer complir les normes de seguretat. “En el moment de l’autorització de l’esdeveniment, les dades d’evolució de la pandèmia eren favorables i les autoritats competents havien relaxat les mesures preventives i anunciat l’obertura de l’oci nocturn”, expliquen en un comunicat.

En aquest sentit, des de l’organització del festival apunten que pel nombre d’assistens, 700, menys de la meitat dels 1.500 que té d’aforament l’espai en una situació normal, la normativa vigent el passat cap de setmana no exigía tests d’antígens als assistents, com sí que ho va fer per festivals com el Canet Rock, amb 22.000 assistents, o el Vida Festival, pel que van passar 27.000 persones durant tres dies, celebrats ambdós el mateix cap de setmana.

Publicitat

Tot i això, fonts properes a l’organització del festival reconeixen que durant la celebració de l’acte va haver-hi “manca de responsabilitat individual”, doncs molts dels asistents van treure’s la mascareta en la zona de ball malgrat la senyalització i els missatges dels DJ demanant que la duguéssin posada en tot moment.

Can Coromines tenia previst acollir un nou festival de dimensions similars el proper 17 de juliol, per al que asseguren que també tenien autorització de l’Ajuntament i l’organització havia avançat que sí que demanaran tests d’antígens o PCR per accedir i es reforçaria la seguretat per evitar incompliments de la normativa en relació a les mascaretes i la distància de seguretat. Tot i això, des del consistori han negat que l’acte del dia 17 tingués autorització i han anunciat que no la donaran, al mateix temps que han encarregat un informe “on es detallin les possibles infraccions comeses” aquest cap de setmana i que posaran en mans de la Generalitat de Catalunya, segons han fet públic.

“El govern municipal lamenta profundament els fets ocorreguts i tenint en compte el repunt de contagis que s’està registrant a tot Catalunya, especialment entre la gent jove i associats entre d’altres a les celebracions de la revetlla, activitats de finals de curs, l’obertura de l’oci nocturn i la flexibilització de normes, ha decidit no autoritzar el festival previst per aquesta mateixa empresa privada a Can Coromines a mitjans de juliol”, conclou el comunicat.

Des de l’associació de comerciants Bisca, per la seva banda, també han demanat explicacions al consistori “perquè en cas de que pugin els contagis per actes com aquest, el més perjudicat és el comerç local que ha de tancar portes”. En aquest sentit, recorden que el 17 de juliol està prevista una altra festa similar i apunten que “esperem que ens confirmin que tot està sota control”, afegint que “als comerços els exigeixen mesures i restriccions i a festes com aquestes semblaria que no. És incoherent”.