Per a mostra, un botó

El passat 30 de maig de 2022 a les 19.00 h vam celebrar el darrer ple. Un ple que, com els cinc anteriors, no tenen gaire contingut a tractar…, i no serà per les coses a millorar que hi ha al municipi, oi?

Publicitat

Ja fa temps que ens queixem en alguns dels nostres articles de les portes tancades d’aquest govern cap als ciutadans. Ciutadans que volen ser escoltats i que només poden ser escoltats fent instàncies o bé com han fet aquests veïns presentar-se als plens. Bé, fins fa dos mesos, perquè abans, i per molt que nosaltres insistíem a l’equip de govern a obrir a la ciutadania la participació via telemàtica als plens, contínuament ens negaven posar a terme aquesta possibilitat. Potser, és la por a deixar participar a la ciutadania en un debat?, o és que només volen saber què pensa la ciutadania fent enquestes i no deixant-los participar en un debat com el que pot haver-hi en un ple? La veritat que avui al segle XXI i en el moment de plena digitalització i comunicació en línia a l’alça, no s’entén que aquest govern no habiliti aquesta opció de comunicació als plens per tal que la ciutadania que vulgui pugui participar.

Arriba el torn de precs i preguntes, aquesta vegada no és un grup polític el que li retreu a l’alcalde l’estil que tenen de fer les coses, com va passar en el ple anterior on, fins i tot el grup del PSC, va retreure a l’equip de govern format per Alternativa i Junts la manera de contestar les preguntes formulades per ERC, és a dir, sense respondre el que se li preguntava desviant l’objecte de la qüestió. Al ple de maig van ser els veïns de Can Santeugini, els que van personar-se al ple per expressar les seves queixes.

Publicitat

La queixa va ser doble, per una part van qüestionar per què els hi han pintat de color groc el carrer on viuen, a banda i banda de la calçada, traient-los la possibilitat de parar i estacionar davant de casa seva. Aquest carrer és carrer on l’únic trànsit que hi ha es el trànsit dels veïns que hi viuen en ell. Per altra banda, també es queixen sobre com fan les coses aquest govern de l’Ajuntament, sense comunicar als veïns amb antelació el que es pensava fer, sobretot als 5 o 6 veïns afectats per aquest fet, ni tampoc comunicar el que els hi ha fet prendre aquesta decisió i veure altres possibilitats amb els veïns afectats.

Tot resulta que es a causa de una queixa d’un veí o dos que s’han trobat dificultat per passar en cotxe per aquest carrer. Tota queixa per part d’un veí o un altre és lícita, però abans de prendre aquesta decisió, l’alcalde o regidor de patrimoni urbà s’hauria d’haver preocupat per parlar amb els veïns que anaven a ser afectats per aquesta decisió “salomònica”. El terme governar porta per implícit parlar amb la gent, amb els ciutadans del teu poble. Però, o bé aquest no és l’estil del govern actual de l’Ajuntament, o encara pitjor, i és que potser, per aquest govern de l’Ajuntament liderat per Alternativa, no consideren els ciutadans de les urbanitzacions, com la de Santeugini, ciutadans de Castellbisbal.

El més greu de tot, no és NO ESCOLTAR ALS TEUS CIUTADANS, sinó que el pitjor va venir en la resposta que per part de l’equip de govern el Sr. alcalde els hi van donar al ple a aquests veïns: “Si ens hem equivocat, doncs igual que hem pintat el carrer de groc, el tornem a repintar deixant-lo com estava”.

De veritat que aquesta és la resposta que uns governants han de donar a la seva ciutadania? Anem per parts, pintar i repintar el carrer li surt gratis al senyor alcalde i, per tant, a tots nosaltres? Pintar i repintar té un cost per l’Ajuntament? Evidentment que el té. Doncs bé, aquesta ineficàcia de no saber fer les coses com s’haurien de fer, parlant amb la ciutadania, comporta unes despeses que no s’haurien d’haver tingut i que surten dels nostres diners, dels diners que entre tots paguem com a ciutadans en els nostres rebuts d’impostos com l’IBI, etc.

Sembla que hi ha un estil en aquest govern que porta molts anys governant Castellbisbal que està lluny de l’estil de l’Alternativa que va néixer fa molts anys al municipi, potser degut als anys que porten governant i liderant gairebé les mateixes persones, que els hi fan creure que el poble és seu i poden fer i desfer com vulguin.

Continuem al ple del 30 de maig…. una altra resposta donada pel Sr. alcalde: “Els veïns de les urbanitzacions ja sabeu a l’hora de viure en una urbanització el que us trobareu”. Una consulta… Sr. alcalde… això que mostrem en les fotos, per cert, també de Santeugini d’on varen venir els veïns afectats, però que no només passa a Santeugini, sinó a altres urbanitzacions del municipi, és el que s’han de trobar els ciutadans que decideixin viure a una urbanització del nostre municipi? (seguim després de les fotografies)

I després Alternativa fa un article on diu als regidors d’ERC que amb quina cara miraríem els alumnes que volen fer el batxillerat artístic al poble, donant lliçons?? Amb quina cara miraran ells als ciutadans de TOT el municipi quan els hi hagin de demanar el vot per les eleccions municipals vinents??

No anem ara nosaltres a tornar a explicar la nostra posició sobre el batxiller artístic o d’altres formacions de segon grau, perquè en anteriors articles ho hem defensat i, a més a més, al ple no vàrem votar en contra de la moció presentada, sinó abstenció perquè creiem que podem tenir a Castellbisbal formacions de segon grau que arribin a més alumnes interessats i que els hi faciliti sortides professionals a empreses ubicades en el nostre municipi o veïns.

Per cert, parlem ara del nucli urbà, on també tenim coses a dir. Només cal passejar pel nucli urbà i anar veient “excrements i pixums” de gossos. Resposta de l’equip de govern: els ciutadans amb gossos han perdut la sensibilització o conscienciació sobre la recollida dels excrements, etc. I segurament tenen part de raons. Però qui governa té l’obligació de trobar solucions als problemes del municipi, i no buscar sempre excuses.

Sobre les tres noves càmeres que l’Ajuntament el passat abril del 2021 va anunciar que instal·lava com a mesura, que forma part del procés de pacificació del centre urbà, de control d’accés de vehicle a l’illa de vianants entre el carrer del Sol i el carrer de l’Estació i que vol garantir que només accedeixen als carrers més cèntrics els vehicles que hi estiguin autoritzats, ara en aquest ple ens entenem que no es pot sancionar a cap vehicle que no estigui autoritzat i passi pel centre urbà en la zona pacificada, perquè falta fer la norma que regula i sanciona la pacificació. O sigui que primer ens gastem uns diners en unes càmeres, rètols, etc. que ara per ara no serveix per res, ja que si algun vehicle no autoritzat passa per la zona pacificada no se li pot sancionar.

En els últims mesos només sentim a dir que si algunes obres no s’han fet abans ha estat a causa de la Covid, i en casos com els comentats per la manca de sensibilització dels veïns amb gossos, etc. Sempre excuses, mai fan res malament, mai s’equivoquen, sempre és culpa d’un tema o un altre però mai d’ells, que governen. Després veiem que en la web d’Alternativa es parla d’honestedat! Honestedat és reconèixer els errors o mancances d’un mateix, i aconseguir solucions pels problemes, i no sempre excuses.

I sobre la revista “Passem comptes” que fa l’equip de govern, també tenim coses a dir. Entenem que la revista la fa l’Ajuntament on tots els partits estem representats, oi? I per què no podem “passar comptes” en aquesta revista els regidors que som a l’oposició? No hem esbrinat el cost que ha suposat per l’Ajuntament aquesta publicació de propaganda electoral d’Alternativa. Demanem públicament que en la pròxima edició de la revista de Passem Comptes puguin participar la resta de partits també passant comptes del que han fet (propostes…) durant aquell any i, per tant, sigui més representativa per tots els partits del municipi.

Així governa l’equip de govern d’Alternativa i Junts… Per a mostra, un botó.

Per cert, hem gaudit molt aquest cap de setmana al Corretapes. Una iniciativa que per cert va ser d’ERC Castellbisbal quan vam ser al govern en l’anterior legislatura.

Nosaltres si ens doneu la possibilitat l’any vinent, en les eleccions municipals del maig, segurament ens equivocarem en algunes coses i d’altres les farem una mica bé, però tenim clar que no governarem sense escoltar als ciutadans. I iniciatives com la del Corretapes tampoc ens faltaran. Salut i bona diada de Sant Joan!