Pensions i Dignitat

Les pensions van esser una conquesta que els moviments obrers van aconseguir obtenir, desprès d’anys de lluita i sacrificis. La seva finalitat era i és garantir una vida digna a totes aquelles persones que per causa de l’edat o de la seva salut no els hi és possible treballar. En la mesura que les pensions estan estretament vinculades amb la dignitat dels essers humans, i en especial de la gent gran, garantir la seva sostenibilitat és una prioritat i un compromís per qualsevol socialista.

Publicitat

Certament, tot i que el disseny i la preservació del sistema de pensions és una política que competencialment correspon a l’Estat, els i les socialistes de Castellbisbal ho considerem com un tema capçal, també, a nivell municipal. Perquè la defensa de les pensions ens correspon a totes les persones compromeses políticament amb la construcció d’un país més just, amb independència de que les nostres responsabilitats siguin, principalment, municipals o autonòmiques.

A Castellbisbal hi ha prop de 1.968 persones que son perceptores d’alguna tipologia de pensió. A més, al municipi resideixen, aproximadament, 1.578 persones amb més de 65 anys. Per totes aquestes persones el poder adquisitiu de la seva pensió és essencial, i el seu nivell vida es veu directament condicionat per com la seva pensió s’incrementa en proporció a l’augment dels preus. Aquests darrers anys, el Govern del PP ha actuat de forma profundament irresponsable i ha mantingut una posició antisocial. No només ha establert copagaments farmacèutics, sinó que s’ha gastat els prop de 60.000 milions d’euros del Fons de Reserva de les Pensions, i al 2018 ha proposat, amb el suport de Ciudadanos, un increment de les pensions del 0,25%, clarament insuficient per atendre les necessitats dels pensionistes, i de moltes de les seves famílies, que depenen de l’ajuda dels avis i avies per poder arribar a fi de mes.

Publicitat

Els i les socialistes, en front de la devaluació i privatització de les pensions,  creiem i defensem un sistema de pensions públic i sostenible; un sistema que no depèn, com alguns pretenen, del manteniment de salaris baixos sinó, ans al contrari, depèn de la creació de llocs de treball amb salaris dignes.  Preservar les pensions públiques i el seu poder adquisitiu es una qüestió de dignitat. I en la lluita per la dignitat sempre ens podran trobar als i les socialistes. Per aquest motiu, i perquè som conscients que la viabilitat de les pensions és una qüestió que preocupa i afecta a molts castellbisbalencs i castellbisbalenques, aprofitem aquest espai per convidar a totes les persones que estiguin interessades, a assistir a l’acte públic sobre El futur de les pensions que celebrarem avui, Divendres 20 d’abril, a les 18 hores, a la Sala de Plens, amb les intervencions  de Mercé Perea, Diputada del PSC al Congrés dels Diputats, i Dolors Conde, Primera Secretaria del PSC de Castellbisbal i ex Alcaldessa de Castellbisbal. Us esperem.

Publicat el 20 d’Abril de 2018 a les 10:00 per la secció local del PSC

Author: Vicenç Moliné