Pensant en el 2021

Cíclicament en els plens dels ajuntaments van sortint els mateixos temes a les mateixes èpoques de l’any, per tant, ara en el ple de novembre, que serà l’últim dilluns del mes, en principi, es presentaran els pressupostos per a l’any 2021.

Publicitat

Nosaltres, des d’ERC, demanen que en aquests pressupostos, i ara més que mai, hi hagi un augment molt significatiu a les partides destinades a les ajudes: socials, al comerç, a la restauració i a les empreses.

Estem davant una situació global mai viscuda, canviant i imprevisible però nosaltres com a polítics, com a ciutadans, com a part de la societat, hem de tenir la capacitat, entre tots i totes, i aquí sí que ningú pot anar individualment, de lluitar contra aquesta pandèmia, amb els mitjans i les eines que tenim per fer-li front. Per aquest motiu ara és l’hora d’avançar-nos i fer uns pressupostos que malauradament hauran d’estar basats en ajudes per l’agreujament de la crisi social i econòmica. Creiem que cal analitzar la situació per detectar les necessitats actuals i les futures per tal de preveure i ajustar el pressupost.

Publicitat

Entenem que una gran part de la societat està fent i ha de fer un esforç social i econòmic molt important.

En l’àmbit social cal continuar reduint el contacte i la mobilitat per tal d’evitar al màxim la propagació d’aquest virus, hem de minimitzar la interacció social i familiar, en aquests moments, per evitar mesures cada cop més dràstiques. Les famílies estem davant d’un escenari dur, molt dur. Hi ha membres que estan en atur, ERO, ERTO o reducció dels seus ingressos perquè no hi ha comissions o incentius.

En resum, la gran majoria estem veient reduïts els nostres ingressos i tenim dificultats per arribar a final de mes.

En l’àmbit econòmic, s’està fent l’esforç que demana el govern, fins i tot, arribant al tancament de negocis que afecten directament la restauració, gimnasos, agències de viatges, centres d’estètica… Sense oblidar els autònoms i les empreses que estan patint la manca d’ingressos però en molts casos no hi ha una reducció de les quotes i impostos que han de pagar. Totes aquestes mesures i conseqüències han d’anar acompanyades, des del minut zero, d’ajudes i bonificacions que han d’arribar a temps des de totes les administracions públiques i per això proposem a l’equip de govern del nostre Ajuntament que el proper pressupost reflecteixi aquesta nova realitat per evitar i minimitzar al màxim, els danys provocats per aquesta caiguda dels ingressos.

No volem deixar sense comentar l’altra gran preocupació que és la nostra salut, que s’ha vist afectada per la pandèmia, i que és en aquest moment un punt feble, ja que aquest virus ens afecta a tots i totes, no diferencia ni sexe, ni edats, ni religions…

Depèn de nosaltres poder arribar a controlar-lo per evitar col·lapsar el nostre sistema sanitari, que ja prou ha patit des de fa molts anys la manca de finançament i pressupost per part de totes les administracions i que estan patint els nostres professionals sanitaris, així com tota la resta de professionals que fan que cada dia, la sanitat ens doni servei. Volem valorar el seu esforç i demanem a tota la societat que valori i estigui a l’altura del que ens demanen per tal d’evitar la propagació del virus. Per tal motiu s’han de valorar a l’hora de fer els pressupostos 2021 partides per evitar la propagació, com és l’increment de neteges (escoles, parcs, edificis municipals…), campanyes i mesures preventives.

La bona gestió d’aquesta pandèmia per part de governs de països petits com el nostre, torna a evidenciar que anar de la mà d’un estat com l’espanyol, no ens convé, els exemples són molts i pertànyer a un estat que té rècords negatius de casos de Covid, de morts, de tancament d’empreses… no és bo per a la nostra gent.

No estem davant d’un escenari fàcil però sí que estem segurs que entre tots i totes tenim la capacitat i l’encoratjament per tirar endavant, per reinventar-nos, per buscar solucions i com un equip lluitador no ens deixarem vèncer i guanyarem, segur que guanyarem!!!

No dubteu a contactar amb nosaltres si teniu propostes i suggeriments.

ercastellbisbal@gmail.com

David Asensi Cortes
Mª Isabel Méndez
ERC Castellbisbal