El pavelló del Montserrat concentrarà tots els col·legis electorals del nucli urbà el 21D

El pavelló del Montserrat es va estrenar com a col·legi electoral l’1 d’Octubre

Publicitat
farmacia-m-castelana

Per primera vegada, les properes eleccions al Parlament del 21 de Desembre el pavelló de l’Escola Mare de Déu de Montserrat concentrarà tots els col·legis electorals del nucli urbà, substituïnt així Els Costals i el Casal.

La decisió arriba just després del referèndum de l’1 d’Octubre, quan la junta del Casal va declinar oferir l’espai com a col·legi electoral després que l’ajuntament no volgués assumir el lloguer de l’espai per aquell dia, ambdós casos arrel de les responsabilitats legals que podia implicar. Finalment la Generalitat va optar per instal·lar els col·legis únicament en centres de la seva titularitat, com l’Institut, l’IE Les Vinyes -on va intervenir la Guàrdia Civil- i el pavelló del Montserrat, que finalment va acabar acollint tots els punts de votació.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

Més que la negativa de la junta del Casal a oferir l’espai, des de l’Ajuntament apunten que han proposat a la Generalitat tornar a utilitzar el pavelló del Montserrat com a col·legi electoral després de “comprovar la seva idoneïtat per encabir els dos col·legis electorals”. “Això suposa una millora per la gestió i suport a les diferents Meses electorals per part del personal municipal i, de retruc, també facilitarà molt la feina als apoderats i interventors dels partits polítics”, apunten des d’alcaldia, que afegeixen que cap grup municipal es va oposar al canvi quan se’ls va informar de la proposta.

Des del consistori també apunten que “ja feia molt temps” que es plantejaven si calia seguir utilitzant el Casal com a col·legi electoral. “Tenint tants espais com tenim no trobàvem lògic haver d’incloure aquest us del Casal en el Conveni de lloguer i haver de pagar per això”, afegeixen.

A tot això, en la decisió de prescindir també d’Els Costals hi ha influit també la presència d’una exposició de l’artista local i exregidor de Cultura, Martí Ribas a la sala d’exposicions que habitualment s’habilita com a col·legi electoral al centre cultural. “Era tot un enrenou haver de desmuntar-la i tornar-la a muntar per un dia”, apunten.

Publicat el 23 de novembre de 2017 a les 9:00 per Vicenç Moliné

 

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top