Patrimoni i Literatura són protagonistes en la presentació de l’espai Adjutori Segarra

espai-adjutori-segarra

PLaca de bronze que presideix l’espai Adjutori Segarra

Publicitat
cooperativa-aagricola

El Pati d’Armes de l’Ajuntament ha passat a dir-se, des del passat diumenge 26 d’abril, Espai Adjutori Segarra, en homenatge a aquest personatge, fill de Castellbisbal i que defensà Catalunya i Barcelona el 1714 com a capità de voluntaris a cavall.

La presentació de l’Espai, va esdevenir en si mateixa un acte històric i literari, on es presentaren una placa de bronze que dona nom a l’espai, el 5è catàleg de les Exposicions del Patrimoni, el llibre “Petita història de Castellbisbal”, i que també va comptar amb una xerrada de l’escriptora Isabel-Clara Simó i l’entrega de premis del concurs literari i tuiterari.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

acte-adjutori-segarra

Ponguiluppi, Hernandez,Amigó Ubach i Bayés durant l’acte

L’acte va començar amb la intervenció de Mar Pongiluppi, autora de la placa de bronze que presideix l’espai, de la que va destacar la noblesa del bronze com a material, i va afirmar que pretenia “fer un treball com es fan a Europa, realista i èpic”. Seguidament, els historiadors Xavier Hernández i Jordi Amigó, van parlar d’Adjutori Segarra així com dels conflictes bèlics a Castellbisbal, i que transmet el 5è catàleg de les exposicions a Castellbisbal.

Posteriorment, la dibuixant Pilarin Bayés i l’escriptora Mercè Ubach van fer la presentació del llibre “La petita història de Castellbisbal” el que, a través d’un passeig pel terme d’en Pere i la Paueta, i amb un llenguatge senzill acompanyat de les il·lustracions de Bayés, explica la història del municipi tot passant per la torre fossada, el pont del diable o diferents masies de la vila.

pilarin-valles-i-merce-ubach-signant-llibres

Mercè Ubach i Pillarín Bayés signat llibres

Mentre Bayés i Ubach han estat signant llibres acabada la presentació, l’escriptora Isabel-Clara Simo ha fet una xerrada a la Sala d’Actes on ha explicat el secrets per a ser un bon escriptor. En aquest sentit ha destacat que cal dur una llibreta sempre a sobre i anotar-hi tot el que se’ns acudeixi. Al escriure recomana fer servir “escriptura automatica”, és a dir, escriure sense parar, deixant-se anar, i fent-se també esquemes.

Isabel Clara Simó

Isabel Clara Simó

Tanmateix ha remarcat la importància de llegir bons escriptors i aprendre d’ells, així com d’escriure cada dia. A part de tots aquests consells Simó ha reivindicat la importància de ser lliures i creatius. “Un ha de poder escriure allo que vulgui, independentment que estigui o no de moda”. I ha recordat que una novela bona es aquella que “es productora de pensaments i al mateix temps suscita emocions”.

Julià, rebent el premi

Julià, rebent el premi

Al final s’ha fet entrega dels premis del segon concurs tuiterari, que va guanyar Xavier Roca, així com de la setena edició del concurs literari, guanyat per Maria Esther Julià Girona, amb l’obra “el teu fill que t’admira”.

L’acte va finalitzar amb un refrigeri a l’espai Adjutori Segarra.

Publicat el 27 d’abril a les 9:00 per Albert Miralles

olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top