Tribuna politica

Passem comptes

El passar comptes és més que una feina, és una actitud que ens agrada a la gent d’Alternativa per Castellbisbal i, per tant, a l’equip de govern. És el màxim exercici de transparència davant del poble. És donar comptes de com estan els compromisos adquirits davant dels ciutadans en les darreres eleccions, practica gens freqüent en el nostre entorn polític; i també escoltar els suggeriments o les crítiques dels ciutadans. En això a Alternativa per Castellbisbal també som singulars i marquem les diferències amb la resta de partits polítics. Ens agrada fer-ho en directe, sense xarxes entremig, cara a cara, amb proximitat. Permet compartir informació veraç sobre els temes i contrastar de forma enriquidora diferents punts de vista amb els ciutadans. De fet en el nostre entorn cultural no és gaire important passar comptes, ja que, ni en català ni en castellà, no hi ha una paraula per anomenar-ho, en calen dues. En altres cultures sí que tenen una paraula, ja que en tenen necessitat al fer-ho amb tota normalitat. En anglès, per exemple, “accountability”.

Publicitat
farmacia-m-castelana

El passat 15 de febrer vam fer-ho per segon cop des de que som al govern. Dels projectes exposats per àrees podem destacar:

SANITAT

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

L’ampliació de l’horari d’atenció continuada del CAP  (tots els dies de l’any de 8 a 24 h) ha estat una de les gran fites aconseguides durant l’any 2017. El nostre poble porta anys reclamant la recuperació de les 24 h d’atenció al CAP i, si bé això encara no s’ha aconseguit, sí que és cert que l’ampliació en més 1300 h/any d’atenció continuada representa una molt bona notícia pel Castellbisbal. Un altre projecte que segueix el seu tràmit per fer-se realitat, és el de l’ampliació del nostre CAP. En aquests moments es treballa ja en els últims detalls de redacció d’aquest projecte que, segons responsables de la Generalitat, s’hauria d’aprovar aquest mateix any per poder iniciar així la licitació de les obres.

HISENDA

La política tributària que apliquem des del govern d’Alternativa és també un exemple del compliment estricte dels nostres compromisos electorals. Vam dir “Reduirem la pressió fiscal sobre la ciutadania” i ho hem fet realitat. La rebaixa de l’IBI l’any 2016 i la seva congelació durant els anys 2017 i 2018, són el resultat d’unes decisions polítiques sensibles amb la situació econòmica actual i amb la defensa dels interessos dels nostres veïns i veïnes. La congelació d’impostos com el d’obres o les plusvàlues, així com el no increment dels preus públics dels serveis municipals són també mesures que contribueixen a reduir una càrrega fiscal que, donada la situació actual del nostre Ajuntament, no té per què perjudicar les economies familiars.

BENESTAR SOCIAL

Un altre departament centrals dels serveis a la ciutadania, és benestar social.  La raó de ser d’aquesta àrea és donar suport a les persones que es troben en situació de risc o de vulnerabilitat, treballant també per la reducció i la prevenció dels riscos socials. Coresponsabilitat i sensibilitat amb les persones en situació de vulnerabilitat. Per això potenciem el  pla per la igualtat, o millorem la dotació d’equipaments per un envelliment actiu amb les millores al centre d’El Serral. Un exemple, molt important per l’equip de govern d’Alternativa per Castellbisbal, és el nou servei posat en marxa dels àpats a domicili.

En Participació Ciutadana apostem per la proximitat i participació de la població en les polítiques locals amb l’elaboració del reglament de participació.

ENSENYAMENT

Màxim suport als centres educatius, pares i mares, alumnes, personal docent i tècnics, com a eix prioritari del govern, tant en recursos directes com atenent les seves peticions; per tal de millorar de forma contínua l’educació dels nostres infants i joves, el nostre futur. Per exemple concedim un ajut de 50€ a cada alumne per l’adquisició de material escolar.

CULTURA

Sabem que la cultura és al carrer, en mans de la gent i les entitats, peça fonamental de l’èxit en el món cultural. Per això seguim impulsant la cultura de Castellbisbal, destinant a les 28 entitats culturals 155.000 €. I una mostra més de la nostra complicitat amb la cultura popular és el suport de tot l’ajuntament amb la proposta per convertir Castellbisbal en Ciutat Gegantera de Catalunya pel proper 2019. Durant el 2017 , des de cultura, s’han programat uns 20 actes a l’auditori d’Els Costals, amb més de  3000 assistents.

ESPORTS

També sabem que l’esport és al carrer, en mans de la gent i les entitats. Per això destinem 130.000€ a les 25 entitats esportives, que compten amb 1.856 ciutadans afiliats. Tenim una Illa esportiva amb 2.422 abonats com equipament clau de les nostres instal·lacions. En definitiva a l’esport hi hem destinat l’any 2017 un total de 1.642.991€.

PATRIMONI URBÀ

Obres en fase d’execució com la reurbanització dels carrers del centre urbà, la rotonda de Ca n’Esteper per impedir l’accés de camions a can Campanyà, o el projecte de la cruïlla de la carretera de l’Estació.

Del patrimoni cultural cal destacar la finalització de la primera fase de la restauració de la masia de can Pedrerol de Dalt, el manteniment de la teulada del Museu de la Pagesia que es trobava en estat perillós i la continuació dels treballs arqueològics a l’ermita de Sant Joan de Benviure.

D’habitatge hem iniciat, per primera vegada, la concessió d’ajuts als joves pel lloguer i a la gent gran pels arranjaments.

MEDI AMBIENT, PROMOCIÓ ECONÒMICA I TRANSPORT

Construcció de 60 horts urbans que actualment estan en fase de presentació de sol·licituds a partir del 12 de març. Renovació del punt verd amb ampliació de serveis. Campanya de millora de la recollida de residus orgànics i seguim presents a tots els organismes per la lluita contra la contaminació atmosfèrica.

En la millora de l’ocupació cal destacar la formació d’aturats amb la participació de 138 persones. El 2017 es va reduir l’atur en 46 persones a Castellbisbal. Impulsem un programa de formació a mida per diferents perfils d’aturats. I en promoció econòmica també hem millorat la senyalització dels polígons industrials.

Respecta al transport hem incrementat de 4 a 9 serveis diaris d’autobús a l’Hospital de Terrassa, hem creat una nova línia d’autobús a Sant Andreu de la Barca, estrenat un nou vehicle més còmode i menys contaminant i mantindrem l’increment de servei a l’agost.

SERVEIS MUNICIPALS, SEGURETAT CIUTADANA I COOPERACIÓ

Seguim impulsant mesures d’estalvi energètic, iniciades pel govern d’Alternativa per Castellbisbal, tant amb reducció del consum, instal·lant llums de LED, com col·locant sistemes d’energia solar per autoconsum. Durant el 2018 ho farem a l’edifici de l’Ajuntament.

Respecte a Seguretat Ciutadana seguim amb el model de Policia Local de proximitat amb actuacions d’educació viaria. Un altre eix bàsic d’actuació és la coordinació amb reunions periòdiques amb diferents cossos de seguretat.

A Cooperació hem assolit l’objectiu de l’1% del pressupost municipal per projectes de cooperació, seguint amb la mateixa estratègia de prioritzant actuacions destinades a dones, nens, educació i salut.

A Alternativa per Castellbisbal creiem que passar comptes cal, és més, ho veiem com una obligació a partir del nostre compromís amb els ciutadans de Castellbisbal.  En el món actual les tecnologies de la informació ens faciliten l’accés a molta informació, però 140 caràcters, un clic o el diuen diuen… no són el mateix. Parlar en directa un cop a l’any passant comptes de la molta feina feta és molt sa per a tothom. Estar més connectat no és sinònim d’estar més informat.

Publicat el 9 de març de 2018 a les 16:00 per Alternativa per Castellbisbal

olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top