Parlem de projecte educatiu…

Institut Escola Les Vinyes Castellbisbal

Institut Escola Les Vinyes CastellbisbalUn any més s’ha creat una Plataforma de famílies que aquest proper 2017-2018 els nostres fills iniciaran el curs escolar d’educació infantil (P3) i que malauradament, sembla que no podran entrar en el centre educatiu que hem escollit, per manca d’oferta de places al centre triat.

Publicitat
cirera

Som  17 famílies que no podrem portar els nostres fills a l’Institut Escola les Vinyes, el que significa el 15% de les preinscripcions totals rebudes a Castellbisbal.

Però abans que nosaltres, altres famílies ja van passar per aquesta mateixa situació i sembla que continuarà produint-se, a no ser que parlem, que se’ns escolti i que s’actuï.

Publicitat
piscines

Nosaltres parlem de projecte educatiu, no parlem de centres, però al parlar de projecte educatiu hem d’escollir el centre que ens ofereix el que considerem més adequat pels nostres fills.

Som pares i mares que creiem que hem de preparar els nostres fills per una societat que canvia ràpidament, i on segurament hauran de treballar en feines que avui no existeixen, una societat on hauran d’assumir reptes, una societat on hauran d’adaptar-se als canvis.

Som pares i mares que creiem que l’etapa escolar dels nostres fills amb corresponsabilitat de la família, ha de preparar als nostres fills per aquest nou context, els hem de preparar perquè pensin i siguin crítics.

És per això que apostem per una nova manera d’aprendre, és per això que hem triat el projecte educatiu que ens ofereix l’Institut Escola les Vinyes, perquè creiem que és el que millor ens facilita aquesta preparació.

Nosaltres respectem tots els projectes educatius dels centres del nostre municipi i a totes les famílies que escullen altres opcions que no és la nostra, a més ens consta que tots els centres ho fan molt i molt bé.

Recordo en les portes obertes d’aquest any:

  • A l’escola Mare de Déu de Montserrat un grup d’alumnes de primària ens van transmetre l’admiració pel seu professorat, es podia sentir la vinculació professor/alumne, en aquest cas representat en les seves capses de tresors, la sensibilitat per la natura.
  • A l’escola Benviure, el gran nivell dels projectes de ciències, la capacitat dels alumnes per fer exposicions, l’adaptació al món digital.
  • A l’escola Els Arenys, l’apropament a la cultura, la solidaritat, la línia vehicular que treballen tot l’any, que aquest curs ha sigut entorn de la Mediterrània
  • A l’Institut Escola les Vinyes, el mural dels reptes, els microespais que donen cabuda a les famílies, els projectes solidaris, l’experimentació.

Són petits exemples que mostren el gran treball de la comunitat educativa de cada un dels centres d’infantil i primària del nostre municipi, però nosaltres hem de ser coherents i defensem el que creiem.

Per això el que està demanant aquesta Plataforma és el que les dades de preinscripció ja mostren, que s’obri una altra línia pel curs infantil P3 a l’Institut Escola les Vinyes, la qual cobreixi les necessitats de les 42 preinscripcions rebudes, sabent que aquesta apertura d’una segona línia de P3 a  l’Institut Escola Les Vinyes, no perjudica cap família, ja que als altres centres del municipi no trauria famílies que els han escollit en primera opció.

Demanem el que la majoria de famílies ja tenen, i és poder accedir al projecte educatiu que hem escollit. No entenem que per una planificació d’oferta de places prèviament fixada amb un criteri que sincerament desconeixem, però que mostra que no es té en compte les preferències de les famílies, ni les tendències, ni  tampoc possibilita els canvis, no podrem exercir el nostre dret de llibertat d’elecció de centre atenent el seu projecte educatiu i el seu caràcter propi.

Nosaltres ens esforcem per adaptar-nos ràpidament als canvis, ens esforcem per ser flexibles, ens esforcem per aplicar el sentit comú, però sembla que som només nosaltres …

Qui n’hauria de ser el punt d’inflexió que ens permeti accedir al projecte educatiu que hem escollit? Nosaltres seguirem caminant i parlant de projecte educatiu…

Resum 2017-2018 educació infantil P3
Centre Nº places ofertades Nº de preinscripcions rebudes
Escola Mare de Déu de Montserrat 50 24
Institut Escola Les Vinyes 25 42
Escola Benviure 25 29
Escola Els Arenys 25 19
Total 125 114

 

Olga Mosquera

Castellbisbal, 31 de maig de 2017

Carta del lector publicada el 31 de maig de 2017 a les 19:20 per Olga Mosquera

olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top