Parlem d’Esports

Pel govern d’Alternativa l’esport és una prioritat. I no només pels valors que representa l’ esport, en cadascuna de les seves modalitats,  com esforç, superació personal, treball en equip, socialització, etc. També és fer salut i, per tant , adquirir hàbits saludables que afavoreixen un dia a dia millor. Amb aquests valors com objectiu, hem treballat per millorar les instal·lacions de l’Illa Esportiva, des del primer moment.

Publicitat

S’han doblat les pistes de petanca, s’han comprat seients per les pistes de tennis, s’ha arreglat les goteres del pavelló cobert renovant tota la coberta, s’ha adquirit un marcador electrònic a l’alçada de les competicions on Castellbisbal participa a lligues d’alt nivell, amb diferents entitats, s’han posat grades al camp de futbol, s’ha netejat i pintat tot el pavelló, s’ha adequat el gimnàs de l’illa amb màquines cardiofitness , bicicletes i un terra nou, amb connexió a internet gratuït.

S’ha canviat el climatitzador de la piscina coberta, absolutament rovellat i que portava més de 5 anys fora de garantia.

Publicitat

En termes més sensibles i més propers a la millora de la participació de les persones amb mobilitat reduïda s’ha condicionat tot el recinte amb diferents baranes, tant al pavelló, com a les grades del camp de futbol i l’accés a les pistes de petanca, així com unes escales que faciliten arribar als seients del pavelló cobert.

I, enguany, cal afegir dues grans millores….l’accés a la piscina d’estiu amb el sistema d’identificació digital que ha evitat les cues i queixes d’estius anteriors i la instal·lació de la nova gespa al camp de futbol.

Una gespa de gran qualitat, que pocs municipis de Catalunya poden gaudir. Hem instal·lat una gespa artificial d’alta gama de composició “mixta”. Per un cantó té fibres que simulen la gespa natural, i per l’altre unes fibres en forma d’acordió que tapa el granulat de cautxú que millora el bot de la pilota disminuint la lliscada, així com l’ennegriment de la gespa amb el pas del temps. Respecte a les certificacions de qualitat, té les màximes pel que fa al futbol i al rugbi. El model “Vertex” instal·lat, està fabricat en un procés complert sota normes de certificació ecològica, que garanteix la sostenibilitat de tots els procediments realitzats per a la seva fabricació. Aquest model és el que la mateixa empresa ha instal·lat a les ciutats esportives del F.C. Barcelona, Manchester City i Paris Saint Germain entre d’altres.

Certament ha quedat instal·lada uns dies més tard del que s’havia previst inicialment. Així i tot, davant el possible retard, el departament d’esports ja havia previst reservar camps de futbol de pobles veïns on es pogués anar a entrenar durant les dues setmanes de retard d’aquesta instal·lació. I per la primera jornada oficial de lliga, la gespa estava a punt.

I des de la regidoria d’esports hem intentat minimitzar les molèsties pel retard negociant amb l’empresa unes millores de les instal·lacions sense cost per l’Ajuntament, a càrrec de l’empresa, i que repercutiran en una millora als usuaris que s’hagin pogut sentir perjudicats.

L’únic canvi respecte al camp de futbol és que les portes d’accés estiguin obertes en el mateix horari que tota l’illa esportiva. Entenem que és un camp de futbol de tots, no només d’uns quants, i per això, cal respectar-lo tots. Cap entitat n’és propietària ni n’ha de tenir  el dret d’ús exclusiu. Estem convençuts que els matins i tardes amb possibilitat de gaudir del camp de futbol per tota la ciutadania és un valor afegit per tothom, perquè és un camp municipal.(com així s’ha demostrat durant tot l’estiu).

Tenir un equipament com l’Illa Esportiva, requereix d’una gestió tant de manteniment com d’actualització. Cal estar molt atent a les diferents patologies que es posen de manifest i que requereixen de la resposta adequada. Si hi ha fuites en desaigües no si val una mica de silicona, i ja està, per manca de pressupost. Cal una vigilància periòdica de l’estat de l’estructura de formigó o la teulada per atendre les agressions degudes al clor de la piscina, i no només dedicar-se a pintar perquè quedi maco. Si hi ha condensacions a la teulada cal actuar, i si no hi ha prou ventilació al pavelló i la piscina cal estudiar una solució integral i aplicar-la. La gestió es visualitza amb els diners, despeses de manteniment i inversions, destinats a L’Illa que reflecteix el quadre següent (en vermell el període actual):

 

ANY 2012                                            85.410,61 €
ANY 2013                                          110.192,07 €
ANY 2014                                          152.408,32 €
ANY 2015                                          175.884,05 €
ANY 2016                                          247.748,27 €
ANY 2017                                          317.104,79 €
ANY 2018                                          316.168,32 €

 

Però no ens quedem aquí. Un equipament d’aquest tipus ha de tenir un futur clar. Des del punt de vista energètic millorarem l’eficiència amb la propera instal·lació de plaques fotovoltaiques per produir electricitat. Davant l’increment de demanda, tant per nombre d’usuaris com per tipus. Cal anticipar-se i pensar en un equipament que resolgui la problemàtica actual, manca de pistes cobertes de mides reglamentaries, vestuaris insuficients, espais de serveis, etc. ; així com la situació de futur. Cal preveure espais per entitats esportives, més zones i millors pel públic de les diferents pistes, oferir més espai i millor a activitats amb demanda creixent. En definitiva estem parlant d’una ampliació per acollir una resposta amb millor adequació a la constant creixent demanda de pràctica esportiva i salut dels ciutadans de Castellbisbal.

Per això, estem treballant ja fa temps, en la remodelació dels vestuaris que , bàsicament utilitzen les entitats de hoquei, korfball i patinatge, i en l’estudi per cobrir la pista poliesportiva descoberta per facilitar, entre d’altres, que el club patinatge de Castellbisbal pugui fer exhibicions i competicions.

Sense oblidar les pistes de tennis, que, sens dubte, mereixen i necessiten una nova pavimentació.

I sota el lema de VISCA L’ESPORT, seguim treballant, seguim acompanyant i donant suport a les entitats esportives i , sens dubte, seguim millorant i creixent!!!

Publicat el 7 d’Octubre de 2018 a les 19:00 per Alternativa per Castellbisbal

Author: Vicenç Moliné