Paralitzats els cobraments d’impostos i taxes municipals per esmorteir l’impacte econòmic del coronavirus

Publicitat

L’Ajuntament ha decidit paral·litzar o posposar el cobrament de totes les taxes i impostos municipals que s’havien de pagar durant les properes setmanes. La mesura, avançada en el comunicat difós per l’alcalde el cap de setmana i que altres municipis ja han adoptat de forma parcial, busca fer més portable per als ciutadans l’impacte econòmic que està tenint el coronavirus al municipi.

Així, segons ha explicat el consistori en un comunicat, “no es cobraran els serveis que actualment no es presten”, pel que no es passarà el rebut de quotes de l’Illa Esportiva, del centre de dia El Serral, de l’Escola de Música o de la llar d’infants La Caseta, entre d’altres.

Publicitat

També s’han posposat el cobrament de l’Impost de Vehicles que s’havia de pagar abans del 4 de maig i que queda ajornat fins al 2 de juny. “També s’aturarà el cobrament de l’impost de bens immobles (IBI) per a aquelles persones que el tenen fraccionat i a qui se’ls havia de cobrar la primera quota, el 4 de maig”, expliquen des del consistori, que no ofereixen nova data per aquest cobrament.

Sobre els cobraments realitzats abans de la declaració de l’estat d’alarma per serveis que actualment no es presten, com pot ser el cas dels equipaments municipals esmentats anteriorment, s’estan estudiant fòrmules “per retornar els diners corresponents als serveis pagats i no gaudits”.

Malgrat deixar de cobrar aquests serveis, el consistori ha volgut deixar clar que “es garanteix el pagament de les nòmines al personal municipal així com als empleats i empleades de les empreses subcontractades com poden ser les de neteja dels equipaments públics, de recollida d’escombraries i neteja viària o el personal de l’Illa Esportiva, La Caseta o del Centre de Dia”.

Així mateix, es deixa la porta oberta a adoptar més mesures de caràcter econòmic i social. “Aquestes mesures es faran públiques un cop s’hagi pres la decisió formal i se’n tingui la garantida de la seva viabilitat legal i econòmica”, tanca el comunicat.

Author: Vicenç Moliné