Ovidi Montllor, protagonista del Correllengua 2015

Ahir al vespre va tenir lloc l’únic acte del Correllengua, l’espai que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana pels diferents territoris de parla catalana per difondre l’ús de la llengua i la promoció de la cultura , que a Castellbisbal organitza el Col·lectiu Capbreu.

Publicitat

IMG_5292

El Col·lectiu va iniciar la vetllada amb el manifest, que eguany era un escrit del politòleg Salvador Cardús i parlava sobre la importància de la llengua en la cultura, la identitat dels catalans i sobretot en la lluita que hi ha darrera i que agafa importància en la situació actual de Catalunya. “La llengua, és el fil d’acer que ens lliga al nostre futur nacional, és la trama i l’ordit del nostre teixit humà i territorial, és el brodat de la nostra prosperitat i justícia social”, concleia.

Publicitat

Tot seguit es deixar pas al recital de poesia musicat que va fer un recorregut a la vida i a l’obra d’Ovidi Montllor, poeta, músic i actor valencià del qual s’homentatja el vintè aniversari de la seva mort. En un format íntim, text i música s’anaven barrejant al so d’una guitarra, repassant algunes de les seves obres més importants i les influències de l’artista, que va acabar entre una gran onada d’aplaudiments per part dels assistents.

L’homenatge conclourà amb una exposició sobre la seva obra i la lluita per la cançó catalana, que podreu visitar fins el 7 de novembre, a la Biblioteca Municipal Josep Mateu i Miró.

Publicat el 17 d’octubre de 2015 a les 16:00h per Laura Grau