Onada de solidaritat amb Les Vinyes arrel de l’assalt de la Guàrdia Civil

La concentració de mestres i estudiants a l’IE Les Vinyes. Imatge: IE Les Vinyes

Publicitat
llaminadures-milu

Tota la comunitat educativa, l’Ajuntament i un gran nombre de veïns s’han solidaritzat amb l’Institut-Escola Les Vinyes després que el centre patís ahir l’assalt d’una cinquantena de Guàrdies Civils amb l’objectiu de clausurar el col·legi electoral que s’hi havia instal·lat.

Una de les primeres reaccions va arribar des del mateix centre, que en un tuit va assegurar que “La policia ha maltractat físicament als nostres alumnes i les nostres famílies. No ho oblidarem mai”.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

Avui, la resta de centres s’han sumat a la condemna així com l’Ajuntament, que ha centralitzat la convocatòria d’una concentració a les seves portes en la que han participat treballadors municipals i regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició. En un comunicat, l’equip de govern ha qualificat les accions de la Guàrdia Civil d'”injustificades” i creu que “lesionen les llibertats, violen els drets fonamentals de les persones i posen en evidència que, ara més que mai, cal reclamar i reivindicar els valors més fonamentals que són  a la base de la democràcia, és a dir, el dret a l’expressió, a l’opinió i a la reunió”.

La comunitat educativa, però, ha optat per realitzar una concentració al mateix lloc dels fets, reunint-hi tots els alumnes i mestres que han mostrat el seu rebuig aixecant les mans enlaire com ho van fer els veins que van intentar impedir que la Guàrdia Civil accedís al centre.

Els videos i les imatges de l’actuació policial han han estat compartides per molts veïns a les xarxes socials, acompanyades d’un sentiment de rebuig generalitzat davant la violència emprada pels agents i les agresions a menors d’edat que es trobaven al col·legi electoral.

Publicat el 2 d’octubre de 2017 a les 17:30 per Vicenç Moliné

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top