Onada de robatoris a la vila

Avui fa una setmana que van entrar a robar a la parròquia de Castellbisbal. Els lladres van entrar la nit del 11 al 12 de desembre al teatret de la rectoria, a on van accedir després d’esbotzar l’antiga porta que comunica els dos edificis. Els lladres es van endur objectes personals del mossèn i diners en efectiu, sense tocar en cap moment cap document ni l’arxiu de la parròquia.

Publicitat

El cas és un dels últims d’una serie de robatoris que està patint el poble les darreres setmanes, on s’han vist afectats sobretot habitatges particulars encara que també algun comerç. El mateix dia, per exemple, uns lladres van intentar entrar a robar a una casa del carrer Bellavista trencant el vidre d’una finestra. L’activació de l’alarma, però, els va fer desistir i fugir. Setmanes abans, diversos pisos del nucli urbà també van ser oberts per lladres buscant objectes de valor i la nit del 7 al 8 de desembre, a més, els lladres van robar al restaurant Terra Vermella, al carrer Major.

La policia local de Castellbisbal emmarca els fets en la campanya de Nadal, on igual que a les vacances, augmenta l’activitat dels lladres per la presència de més diners en efectiu o objectes de valors a les llars i comerços. Fonts de la policia local senyalen la dificultat d’atrapar els lladres en el moment del delicte i aposten per fomentar la prevenció amb la col·laboració dels veïns. A part de les mesures de seguretat habituals, recomanen avisar a la policia si veuen algú sospitós rondant un mateix carrer bloc de pisos de forma recorrent així com sospitar de trucades de suposats coneguts d’un veí que pregunten si hi és o tornarà aviat. La qüestió, segons la policia, és memoritzar l’aspecte per poder fer un seguiment dels lladres i la zona on es mouen per actuar-hi.

Publicitat

Pel que fa a la vessant dels comerços, la policia té en funcionament des de principis de desembre la campanya de seguretat que organitzen cada Nadal. Durant l’horari d’obertura i tancament dels comerços, la policia ha incrementat les patrulles pel nucli urbà, combinant-les amb policies vigilant vestits de paisà. A més, ha repartit un fulletó a tots els comerços amb recomanacions de seguretat i ha habilitat un telèfon directe per contactar ràpidament amb la patrulla que es trobi a la zona comercial.

Publicat el 18 de desembre de 2012 a les 18:40 per Vicenç Moliné