Òmnium celebra un acte per reivindicar l’ús del català en totes les situacions

Òmnium va celebrar aquest dijous un acte al foyer d’Els Costals que, sota el lema “No em canviis la llengua”, reivindicava l’ús del català en totes les converses, especialment aquelles en les que l’interlocutor és o té trets d’estranger, situacions en les que molts catalanoparlants canvien al castellà per comoditat o deferència cap al seu interlocutor, que moltes vegades domina la llengua perfectament.

Publicitat

L’acte va estar moderat per l’actor Toni Albà i va comptar amb el periodista Aleix Renyé, activista en defensa del català a la Catalunya Nord, l’escriptor Matthew Tree, l’activista Rosario Palomino, d’orígen peruà i impulsora de la campanya “No em canviis la llengua” i l’actriu Carme Sansa.

Tots ells van reivindicar a través de les seves experiències personals i reflexions la necessitat d’utilitzar el català per defecte independentment de la llengua que atribuïm a priori al nostre interlocutor. D’aquesta forma, segons ells, el català no perd més terreny davant d’altres llengues com el castellà o l’anglès i se’n facilita l’aprenentatge als estrangers.

Publicitat

L’acte, que va omplir tots els espais disponibles per a assistents mantenint les normes de seguretat per evitar contagis, va comptar amb el testimoni d’un parell de castellbisbalencs que han viscut situacions similars a les que els ponents van demanar evitar.

Toni Albà, Carme Sansa, Rosario Palomino, Matthew Tree i Aleix Renyé