Obre les portes l’exposició del retaule barroc de Sant Vicenç

2013-02-02 19.28.57Una setmana després de donar per inaugurat l’any del patrimoni, la regidoria de Cultura ha obert les portes de l’exposició amb les peces salvades del retaule barroc de l’església de Sant Vicenç, cremat durant la Guerra Civil.

Publicitat

L’exposició consisteix en les tres peces que es conserven al Museu de Vallparadís de Terrassa, un retaule d’un metre i mig d’alçada representant una escena de la vida de Sant Vicenç i dues estàtues d’un metre cada, representant les dues figures que adoraven el Crist crucificat que coronava el retaule.

Tot i que aquestes tres peces són les estrelles de l’exposició, el gruix d’aquesta consisteix en la mostra Art i Guerra, on s’expliquen les peripècies viscudes durant la Guerra Civil per salvar el patrimoni artístic de les bombes i dels que el volien destruir pel seu significat religiós.

Publicitat

La mostra consisteix en un seguit de panells on s’alternen text i fotografies i diversos materials audiovisuals i ha estat creada pel Museu Municipal de Mataró i distribuïda per la Diputació de Barcelona.

L’exposició es podrà visitar als Costals tots els dissabtes de 17:30 a 20:30 i els diumenges d’11:00 a 14:00 i de 17:30 a 20:30. Aquests dies a les 18:30 i els diumenges a les 12:00 s’oferiran visites guiades que connectaran l’exposició amb l’esglèsia, on hi ha exposades la resta de peces del retaule que es van poder salvar.

Publicat el 2 de febrer de 2013 a les 20:40 per Vicenç Moliné