Oberta un nova línea d’ajudes per bars, restaurants i serveis afectats per la pandèmia

Coincidint amb el final de l’estat d’alarma, el consistori ha obert una segona línea d’ajudes per al comerç local més afectat per les restriccions imposades per frenar la pandèmia de Covid-19 que des de fa més d’un any castiga el món. Concretament, aquest paquet està destinat a establiments de restauració, forns amb cafeteria, centres d’estètica i bellesa, gimnasos i parcs infantils privats que han hagut de cessar o reduir la seva activitat econòmica.

Publicitat

Aquests comerços han estat els més castigats per les restriccions aprovades a finals de l’any passat, que han limitat en gran mesura la capacitat per atendre clients de bars, restaurants i cafeteries amb mesures com horaris, límits d’aforament i el toc de queda. Moltes d’aquestes mesures també han afectat activitats com gimnasos. En total, s’hi destinaran 60.000 euros, que se sumen als més de 77.000 que es van injectar al comerç local a finals de l’any passat i principis d’aquest.

Les subvencions, que es podran demanar fins al 15 de juliol, seran de 1.200 euros per als establiments de restauració, centres d’estètica i bellesa, gimnasos i parcs infantils privats que han hagut de cessar o reduir la seva activitat econòmica i de 600 euros per als forns i cafeteries, segons ha informat el consistori.

Publicitat

Aquesta nova línea d’ajudes arriba després que més de la meitat dels comerços del municipi s’acollíssin a la primera línea, oberta a finals de l’any passat i corresponent a la declaració de l’estat d’alarma d’ara fa un any. Amb quantitats similars, s’hi van acollir 73 comerços. En aquella ocasió, però, no estava limitat a tipus de comerços sinó que estava obert a tots aquells que havien hagut de tancar o vist reduida la seva facturació a causa de la pandèmia.