Nova etapa

Des del 26 de Maig, data de les darreres eleccions,  ja han passat força dies; aquest temps transcorregut ens ha permès trobar espais de reflexió sobre  els resultats d’aquestes eleccions municipals.

Publicitat

En primer lloc volem agrair a totes aquells persones que van confiar i donar suport amb el seu vot al nostre projecte de poble, vagi per davant que el nostre esforç anirà dirigit a portar a terme les propostes proposades.

Junts x Catalunya Castellbisbal som gent responsable i transparent, en aquest sentit volem, per respecte als nostres votants i al ciutadans i ciutadanes de Castellbisbal, explicar-vos com ha estat tot el procés des de la campanya electoral fins a data d’avui, on la nostra cap de llista, la Gemma Margarit, ha estat anomenada regidora del nostre ajuntament i forma part del govern municipal.

Publicitat

Els resultats són de tots coneguts, AxC repetia com a força més votada, seguida molt de prop del Partit Socialista, i a certa distància quedaven ERC i Ciutadans. La CUP, nova força política, s’estrenarà al ple de l’Ajuntament amb un representant. Els resultats de la nostra formació no han estat tant favorables com esperàvem, hem aconseguit mantenir un regidor al consistori.

El panorama, per tant, no permetia majories absolutes de manera individual i amb els resultats a la mà s’endevinava complicat que cap dels dos grups majoritaris poguessin obtenir una majoria mitjançant pactes. Tot i així , però, començava el període de contactes.

Vam mantenir reunions amb tots els grups polítics excepte Ciutadans. A totes les trobades hi vam estar convidats, excepte amb la CUP, grup amb el qual la iniciativa de veure`ns va ser nostra.

La cronologia de les reunions és la que s’exposa a continuació:

La primera reunió va estar amb ERC, ens proposaven facilitar la majoria, i per tant l’alcaldia, al PSC

A les reunions prèvies de preparació de la campanya electoral de Junts per Catalunya Castellbisbal vam tractar el tema de pactes post-electorals i vam acordar per unanimitat quins serien els nostres posicionaments. Per una qüestió de coherència ideològica i per respecte al nostres presos/preses polítics i exiliats varem acordar no pactar amb cap grup polític que de manera directa o indirecta formes part del grup del 155. De la mateixa mantera també vam parlar a nivell intern que érem favorables a dialogar amb partits independentistes per poder fer més força a l’ajuntament.

És per aquest motiu que la nostra resposta va estar totalment desfavorable.

Varem voler reunir-nos amb la CUP amb dos objectius, el primer felicitar-los pels resultats i per l’excel·lent campanya que, al nostre entendre, van realitzar i en segon lloc per explicar-los el nostre posicionament davant de certs pactes  ideològicament poc naturals.

La reunió mantinguda amb PSC va ser tant mateix de “tràmit”, els dos grups coneixíem quins eren els nostres posicionaments. Agrair-los el tracte i  la cordialitat, hem de reconèixer que són un partit seriós i compromès amb la seva gent.

Amb AxC varen mantenir diverses reunions, un primer contacte d’exposició de possibles escenaris on es van posar en comú objectius de programa, i una segona reunió on se’ns oferia la possibilitat d’entrar a governar en minoria.

Amb ERC varem mantenir una segona reunió on se’ns demanava si la nostra posició respecte a la seva proposta s’havia modificat. Varem ratificar el nostre posicionament, no facilitaríem una alcaldia socialista.

Pocs dies després i amb caràcter urgent ERC ens convocava a una nova trobada juntament amb la CUP. En aquesta reunió es va donar per fet que Junts x Catalunya havia acordat prèviament participar en un front comú de forces independentistes per “pressionar” AxC. Diem que es dóna per fet perquè fins el moment de la reunió tothom semblava assabentat del tema menys nosaltres. La irregularitat en la forma de portar aquestes negociacions, la percepció que se’ns volia utilitzar per finalitats obscures per part de determinat partit ens porta a finalitzar la reunió ràpidament.

Finalment, Junts x Catalunya Castellbisbal decidim en reunió d’Associats i Simpatitzants, i després d’exposar totes les trobades mantingudes, facilitar la investidura com alcalde d’en Joan Playà tot acceptant formar part del govern municipal.

Ara, amb la Gemma Margarit com a regidora de Junts x Cat Castellbisbal tenim  l’oportunitat de poder formar part del govern municipal, és el moment de demostrar al poble el nostre full de ruta, de treballar pel poble de manera constructiva, tenint cura de les persones,  amb uns objectius molt clars i sense desviar-nos dels nostres principis com a partit, primer les persones dins d’una República Catalana.

Una vegada constituït l’equip de govern, comença un camí de 4 anys treballant amb empenta i il·lusió, des de les regidories de Sanitat i Promoció econòmica.

L’experiència de la nostra regidora en temes de Salut, infermera de professió i vocació, afavorirà la pressa de decisions més adients en aquest camp. Coneixedors que a nivell municipal hi ha poc marge d’intervenció en aquest àmbit, en involucrarem al màxim tenint cura dels més petits detalls.

Promoció econòmica, per altra banda, és un repte de participació de tots els qui formem Junts x Catalunya Castellbisbal, ens comprometem a donar suport a aquells emprenedors que cada dia aixequen la persiana i ens ofereixen gran qualitat com restaurants de renom, comerç de proximitat, teixit empresarial, etc. estem molts interessats a potenciar el turisme, el qual ens ha d’ajudar a millorar la nostra xarxa productiva i posar en valor el nostre patrimoni, i també posarem especial interès en temes d’ocupació.

El nostre compromís dins el govern també serà el de vetllar per la transparència i l’equitat en tot el que es faci en nom de l’Ajuntament de Castellbisbal, i per continuar mantenint-nos com a poble que defensa el Dret a Decidir i la Llibertat d’Expressió així com els Drets Fonamentals de totes les dones i homes.

Des d’aquestes línies tot el nostre suport a la nostra Regidora, l’animem a treballar com ella sap, amb rigor, compromís, pel bé del nostre poble, amb tu i per a tothom!