Nou pla d’ajuts dirigit a pimes i autònoms per al pagament dels rebuts de l’aigua

Publicitat

L’Àrea Metropolitana (AMB), conjuntament amb els diferents ajuntaments, les companyies subministradores d’aigua i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han elaborat un pla d’ajuts que permetrà als autònoms i a les petites i mitjanes empreses congelar el pagament dels rebuts de l’aigua durant l’estat d’alarma.

La mesura permet, per una part, congelar el pagament d’aquests rebuts durant l’estat d’alarma, i, per una altra, un cop finalitzat l’estat d’alarma, establir un pla de finançament personalitzat sense interessos que permetrà fraccionar els pagaments pendents en un termini màxim de fins a sis mesos. 

Publicitat

Tanmateix i perquè les companyies subministradores d’aigua puguin assumir aquesta reducció d’ingressos, l’AMB, els ajornarà el pagament de la taxa metropolitana de tractament de residus i l’ACA la liquidació del cànon de l’aigua.

Per poder optar a aquests ajuts, els autònoms i les pimes hauran de reunir els següents requisits:

  • Petites i mitjanes empreses i/o treballadors autònoms. 
  • Les pimes han d’ocupar menys de 50 treballadors i el seu volum de negoci anual ha de ser inferior a 8 milions d’euros. 
  • El perceptor de l’ajut ha de ser el titular del contracte de subministrament d’aigua. 
  • El contracte d’estar en vigor i el beneficiari ha de disposar d’un comptador individual. 

Per poder acollir-se, les persones interessades han de posar-se en contacte amb la companyia Aigües de Castellbisbal, S.A.