Nou món amb Covid-19

Aquesta crisi no és la fi del món, però si la d’un món de certeses en el que érem invulnerables i autosuficients. Entrem en un món comú i fràgil, on hem d’acceptar la nostra ignorància i que la natura no és un simple recurs. Hem d’aprendre a gestionar el desconeixement que ens acompanyarà, i que la salvació vindrà pel camí del coneixement compartit i la cooperació. Aquesta crisi ens demostra que la globalització no tenia els instruments de protecció social adequats per les amenaces a que ens exposava. Ara ens cal conviure amb riscos nous que ens demanen a tots responsabilitat social.

Publicitat

Al govern d’Alternativa per Castellbisbal i Junts per Catalunya, actuem amb consistència per afrontar la complexitat de la situació sense més sofisticacions de les necessàries, prioritzant l’acció de govern col·lectiva, amb tots els grups de l’oposició, que delimita el joc de la discrepància. La consistència és pensar i actuar amb un nosaltres inclusiu, més enllà d’una suma de persones, sense deixar a ningú enrere.

Al ple de l’11 de maig vam aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics del consistori, un pla de contingència social i de promoció econòmica i modificar el reglament d’ajuts socials per oferir solucions a la ciutadania de Castellbisbal perjudicada per la pandèmia del COVID-19, que van entrar en vigor el dia següent. En el mateix ple, ja vam dotar de 300.000€ a Serveis Socials, 200.000€ a Promoció Econòmica i 100.000€ a Sanitat per poder aplicar aquestes mesures del pla que havíem aprovat.

Publicitat

Al ple del 29 de maig, aplicant el pla de contingència social i de promoció econòmica esmentat, vam aprovar la suspensió de la taxa de parades i terrasses durant el 2020 i el 2021, i dotar de 100.000€ més a Sanitatper fer front al COVID-19.

I ara, per seguir aplicant aquest pla de contingència social i de promoció econòmica, hem convocat un ple extraordinari pel proper 17 de juny  exclusivament per aprovar les bases reguladores i la convocatòria dels ajuts pel lloguer d’habitatge, del lloguer de locals comercials i de restauració, i per les activitats comercials i autònoms amb centre de treball obert; que entraran en funcionament el dia següent de la seva aprovació.

Aquestes mesures preses no són polítiques ni econòmiques, són ètiques. Són mesures que prenem des del govern amb aquesta consistència que dona el pensar amb un nosaltres inclusiu, sense permetre que res ens aturi, per conviure amb el COVID-19 amb noves rutines i aixecant el cap ben alt.