Nou curs escolar: Il·lusió, salut i llibertat

Després d’un estiu atípic per carregar les piles, aquesta setmana més de 2.200 escolars han omplert les aules dels centres escolars i formatius de Castellbisbal. 

Publicitat

Començar un nou curs vol dir continuar treballant per formar-nos, per aprendre, per desenvolupar-nos com a persones i treballar per assolir reptes i il·lusions. 
L’educació és l’epicentre del desenvolupament individual i col·lectiu. Des d’Alternativa creiem fermament en l’educació com a eina de construcció i millora de la societat que volem: solidària, equitativa, justa i lliure.

I amb aquesta ferma convicció, a Castellbisbal, tornem a omplir les aules, mantenint el nivell d’inversió i de serveis formatius i educatius per a infants, joves i adults.

Publicitat

La novetat més rellevant per aquest nou curs és l’ampliació i consolidació de l’innovador servei d’infermeria escolar, que amb dues professionals d’infermeria cobrirà tot l’horari escolar d’infantil a secundària, amb l’objectiu de promoure dinàmiques més saludables, prevenir situacions de risc, i atendre a infants i joves amb patologies cròniques.

Aquesta novetat s’afegeix al ventall de serveis educatius del nostre poble; L’Escola de Música i l’Escola de Adults arrenquen el curs oferint els serveis en modalitat totalment presencial, recuperant així el seu caràcter més cohesionador i social. A l’escola Bressol i al Serral iniciaran activitats comunitàries i de cohesió, com la musico-teràpia que s’ofereix des de l’Escola de Música Miquel Blanch.

Amb mesures de protecció i prevenció ens apropem a allò que coneixíem com a normalitat. Però, rebutgem una normalitat on repunta la violència de gènere i envers el col·lectiu LGTBI+. 

Per això, enguany, continuarem treballant per fomentar noves i millors dinàmiques relacionals, més justes i respectuoses. I ho farem mantenint la formació a la comunitat educativa en perspectiva de gènere i respecte a la diversitat, per combatre la desigualtat  i la xacra de l’odi a les diferències. Iniciarem les accions previstes en el pla local de salut, posant el focus en el benestar emocional i també iniciarem el pla local de prevenció de consums i addicions.

Accions que es duran a terme, convençudes que amb el nostre granet de sorra i amb la implicació i responsabilitat de cadascú contribuirem a un futur millor.