“No te’n pots refiar de pactar amb Alternativa, només tenen cura dels seus interessos particulars”

Publicitat

Durant la setmana previa a les eleccions municipals, publicarem la següent entrevista/qüestionari amb tots els candidats i candidates a l’alcaldia de Castellbisbal. Les preguntes seran les mateixes per a cada un d’ells. A continuació, les respostes del cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, Toni Pons:

1. Descriu-te amb 15 paraules o menys

Publicitat

Em considero una persona senzilla, familiar, pacient, tolerant, lleial, responsable, coherent, metòdica, independent, compromesa, amb iniciativa, irònica, treballadora i amb uns valors republicans i catalans irrenunciables.

2. Quina creus que és la teva principal virtut i quin el teu principal defecte?

El meu defecte principal sempre ha estat confiar massa en la gent que pràcticament no conec. La meva virtut principal és tenir una gran actitud per aprendre.

3. Quin és el primer record que tens de la vila?

Vaig conèixer Castellbisbal per l’Illa Esportiva i el primer record que tinc és jugant a tenis amb el meu cosí.

4. Per quin motiu et presentes a l’alcaldia de Castellbisbal?

Per treure el màxim profit de les possibilitats que té Castellbisbal i que sigui un lloc amable per conviure entre tots.

5. Cita un polític o política d’àmbit local, nacional o internacional que consideris un model a seguir.

A mitjans dels anys 80 vaig conèixer un home vell amb grans conviccions polítiques que em va dir : “ recorda noi, els qui es diuen nacionalistes ho han de demostrar amb fets, i el primer i més bàsic d’aquests fets és l’afirmació pública amb totes les seves conseqüències “. Aquell home es deia Heribert Barrera.

6. Quants anys fa que participes en política local? Com hi vas entrar?

L’any 2010 vaig començar a participar en la política local després de la nefasta sentència del TC sobre el nou Estatut.

7. Quin és el teu racó preferit de Castellbisbal?

El bosc al voltant de la Masia de Can Galí.

8. Participes de forma activa en alguna entitat local més enllà de la política?

Sóc soci de l’Aula d’Extensió Universitària però no hi participo activament més enllà d’anar-hi com a oient sempre que puc.

9. Del teu programa, quina acció és la primera que t’agradaria portar a terme?

Principalment dues : Una primera seria una autèntica revolució comercial per evitar el que sempre ha volgut Alternativa : un eix comercial sense comerços.
La segona seria invertir els 4.000.000 EUR que han sobrat de l’exercici anterior i que no ha invertit l’equip d’Alternativa ( això és un 20% del pressupost municipal ) en voreres, asfaltat, manteniment d’edificis públics, urbanitzacions, controls de velocitat … : una vergonya de gestió política per part de l’alcalde actual.

10. De la resta de partits polítics, amb quin és el que et veus arribant a un acord més fàcilment? I amb el que ho veus més difícil?

Nosaltres som un partit d’esquerres, europeista, republicà i independentista. I estem segurs que trobarem els acords necessaris per poder governar els pròxims 4 anys amb organitzacions que comparteixin els nostres ideals.

11. Què creus que és el millor que ha passat a Castellbisbal els darrers quatre anys?

La gestió política que vam dur a terme els dos anys de govern d’ERC en Cultura, Educació i Promoció Econòmica i que es va estroncar quan l’alcalde actual d’Alternativa va decidir trencar un pacte de govern signat i fet públic.

12. Què creus que és el pitjor que ha passat a Castellbisbal els darrers quatre anys?

No te’n pots refiar de pactar amb Alternativa, només tenen cura dels seus interessos particulars i el trencament del pacte ha repercutit en una mala gestió i relació amb les entitats culturals, amb un abandonament del comerç del poble, les empreses i les urbanitzacions i una pacificació que no es podria haver fet pitjor.

13. En una frase, com t’agradaria que et recordessin els castellbisbalencs?

Estic convençut que ERC guanyarà i governarà Castellbisbal els pròxims 4 anys i voldria ser recordat com aquell alcalde que ha dut a terme una bona gestió política, pensant en les persones que hi conviuen.

14. Per què creus que t’haurien de votar els veïns i veïnes de Castellbisbal aquest diumenge?

Esquerra Republicana té com a objectiu principal l’assoliment d’una societat més justa i solidària, sense desigualtats entre les persones i els territoris i considera que la via per fer-ho és aconseguir la independència de Catalunya. I aquesta independència només s’aconseguirà si guanyem poble a poble, només s’aconseguirà si guanyem a Castellbisbal el pròxim 26 de maig.