No som el millor poble del món

Logotip d'Esquerra Republicana de CatalunyaLa Via Catalana, un èxit esclatant! Moltes felicitats! Primer de tot permeteu-me felicitar-vos a tots per l’alta participació tant a nivell local com nacional a la Via Catalana. Cada cop queda més clar, per si algú en tenia dubte, cap on vol anar la ciutadania del nostre país. Una felicitació especial als amics de l’ANC Castellbisbal per la bona feina realitzada al nostre municipi. I com diu aquell… i seguim, i seguim.. i seguirem….

Publicitat

* * *

No som el millor poble del món, Castellbisbal no és el millor poble del món, i ho sabem tots, nosaltres i aquells que ho repeteixen cada dia. Tenim un munt de mancances encara per superar, una part important de la població activa en atur o passant dificultats per arribar a final de mes… A la vegada que, des de Madrid van reduint cada vegada més les partides, els recursos i, per acabar d’adobar-ho, les competències. La seva recentralització no afecta només al que ells anomenen autonomies, sinó cada vegada més als municipis, tant si estan sanejats econòmicament o no.

Publicitat

Tornant al que parlàvem, és molt diferent voler ser, que ser. El voler ser ens porta valors de treball, superació, millora…. El som els millors, sona a xovinisme i cofoisme, i això fa una certa por… Perquè, d’algunes vegades, dic a vegades, del xovinisme hi ha qui passa a la xenofòbia i això no és bo. I del cofoisme es passa a l’anar fent, a la inactivitat, i per tant, a no millorar, a quedar-se estancat. Sortosament, ara per ara, no crec aquest sigui el nostre cas, i estem segurs que està molt lluny de les intencions d’aquells que ho repeteixen sovint, però sempre hi ha el risc que una minoria passi la fina línia que separa una cosa de l’altra.

* * *

Mòduls de formació professional ens fan falta a Castellbisbal. Hauríem de començar a pendre’ns seriosament aquest tema. Ens consta que diferents regidors d’ensenyament del poble i alguns directius de l’institut ja n’han parlat i han fet algunes gestions al respecte, però ara per ara, sense gaires resultats, per això creiem que la comunitat educativa i l’Ajuntament ha de plantejar-se com a prioritari aconseguir més mòduls de formació professional per a Castellbisbal.

Són molts els joves del poble que van a altres poblacions a fer algun mòdul, a la vegada, la majoria d’indicadors sociolaborals diuen que són aquests graus mitjos els que més se sol·liciten al mercat laboral i els que aconsegueixen més ocupació a curt termini. Si tenim en compte que la corba demogràfica de Castellbisbal ens diu que en el futur proper, alguns centres poden quedar amb poca ocupació d’alumnes i corren el risc que des del departament els vulguin tancar, com ja s’ha remorejat darrerament pel poble. Abans que això passi, hauríem de mirar  de  reconvertir-los en centres de formació on els nostres joves aprenguin professions i es preparin per una futura i bona vida laboral.

Publicat el 12 d’octubre de 2013 a les 15:30 per Esquerra Republicana de Catalunya

Author: Vicenç Moliné