NO a la violència de gènere.

Violència contra les dones, violència de gènere, violència domèstica, violència masclista… Dia a dia, i sense distinció de cap mena, hi ha casos de dones maltractades. N’hi ha que surten a la llum, n’hi ha que no; alguns es resolen, alguns altres no. Per això amb totes les campanyes de prevenció i d’informació encara no n’hi ha prou.

Publicitat

Per canviar les coses cal la implicació i la complicitat de tots els sectors socials i de tothom: també els homes hi han de ser actius defensant la igualtat i assumint les seves responsabilitats en la vida quotidiana.

El 31 d’octubre ens va deixar la Samira, veïna de Castellbisbal, amiga, companya, mare, filla, dona i sobretot persona. Que injust tot plegat. La tristesa se’ns apodera barrejada amb la impotència. Aquesta vegada ens ha tocat de prop. Però no ens hem de quedar de braços plegats. Hem de seguir lluitant perquè no passi, perquè no hi hagi més víctimes, per evitar el maltractament físic i psicològic a les persones.

Publicitat

El Ministeri de Sanitat, Serveis socials i Igualtat, com també l’Institut Català de les Dones, entre altres entitats, ofereixen informació i assessorament jurídic en matèria de violència de gènere. Tenen una organització de protecció del menor en què advocats, psicòlegs i experts en seguretat i protecció del menor treballen per oferir solucions als més joves, a les seves famílies i als centres escolars on assisteixen, de manera gratuïta.

Nens, joves, dones, homes, si patiu algun tipus de maltractament o sabeu d’algú, parleu, denuncieu, demaneu ajuda. No callem. La vida s’ha de defensar i val molt la pena. No ens podem permetre que la por se’ns apoderi. DENUNCIEM!

Avui totes som Samira. Recordem-ho.