Nervis electoralistes

D’aquí quatre dies Nadal, i al cap de quatre mesos les Municipals. Es nota, no només perquè alguns grups ja hem presentat el/la Cap de Llista, sinó pels nervis que s’expressen al Ple municipal. Ja es diu en veu clara i massa alta sentències com vam sentir dilluns passat: «Aquest projecte que està duent a terme l’equip de govern, no només el votarem en contra, si no que si podem manar el tirarem enrere!». El que està bé per al programa electoral ara ja s’avança a la sala de plens. El govern justifica el seu projecte i l’opositor es desferma amb visions apocalíptiques. Deixem-ho córrer, no hi entrem.

Publicitat

Més legítim serà explicar que, al darrer Ple, el portaveu del PDeCAT va criticar al PSC pel fet que, amb la foto i la invitació a l’acte de presentació de la seva candidata vitalícia a l’Alcaldia, s’inclogués un full on es feien protagonistes exclusius del canvi d’aparcaments de zona blava pels de zona taronja, argumentant nosaltres, que aquest projecte que a l’actual govern (JxC) els ha tocat implementar, en realitat no era ni idea ni obra de cap grup en exclusiva, sinó un projecte compartit en què havíem participat tots els grups del Consistori. Els regidors del Partit Demòcrata, també, i en vam recordar la insistència. En fi, que ens havia semblat oportunista i de mal gust dir «Això ho hem fet els socialistes».

Ah! Aquesta va ser la guspira que va fer saltar els “nirvis” socialistes, entre l’udol de tot el grup, es va alçar la veu irada del seu portaveu i de la cap de llista prenent-se com una ofensa personal les paraules del nostre portaveu. Oh!, es trepitjaven per dir que ells, en endavant, publicarien el que els semblés (potser van dir: publicarem el què ens doni la gana, s’hauria d’escoltar el vídeo del Ple que publica el 772.cat; per cert, costa d’entendre l’àudio tan fluixet), però a veure: és clar que cada grup ha d’expressar el que li sembli, però amb garanties que els altres grups podran, al seu torn, criticar-ne el que els sembli raonable.

Publicitat

I ens sembla intolerable que, de les paraules, es passés a la gesticulació: amb tanta ràbia, a la Cap de llista socialista, se li va escapar la mà, fent girar el dit índex sobre el pols del cap, un gest que, com vam aprendre de petits, vol dir «Estàs turulatu!; ets ben boig!». A veure si guardem les bones maneres, amics socialistes.

Es pot tenir una conducta de “fair play” a l’hora de discutir en un ple, però no s’ha de confondre amb la manca de respecte i falta d’educació envers els altres regidors de l’oposició. La paraula “respecte” l’hauríem de tenir tots impregnats a la pell. No es pot representar un poble a nivell polític amb aquest tipus de mancances. Exigim un respecte i una millor educació per no generar conflictes i actituds intolerables que no arriben a bon port.

Partit Demòcrata (PDeCAT)

Publicat el 1 de Novembre de 2018 a les 11:45 per la secció local del PDCat