Neix el col·lectiu feminista “Roja llavor”

Pancarta del col·lectiu a la Festa Major

Un grup de joves ha creat el col·lectiu “Roja llavor” després de denunciar la visita del cantant de Pirat’s Sound System, qui segons el col·lectiu va ser l’autor d’una agressió masclista, i que va actuar amb el seu grup a la darrera Festa Major

Publicitat

En un comunicat emès a través de l’instagram de Roja Llavor, es critica i lamenta la reacció que va tenir l’Ajuntament quan se’ls va informar de la situació del cantant i els successos als que va derivar.

Segons aquest comunicat, el consistori els va comunicar en un primer moment que no s’oposarien a l’actuació de Pirat’s Sound Sistema al no existir cap denúncia formal cap al cantant del grup. Com a resposta, el col·lectiu feminista va decidir penjar una pancarta en una de les barres durant l’actuació on s’hi podia llegir “Pirat’s Sound System no sou benvinguts. Masclistes ni a l’escenari ni enlloc” però va ser retirada al cap de pocs minuts per la policia local. El grup, finalment, va acabar la seva acció repartint fulls informatius.

Publicitat

“Això només fa que perpetuar la banalització i la normalització de les agressions, ja que no posicionar-se en situacions d’injusticia, és escollir el bàndol de l’opressor. Rebutgem les accions i les decisions preses per l’Ajuntament del nostre poble. Volem espais de festa segurs i feministes”, apunten en l’escrit, i aclaren que “El nostre acte de protesta no va entorpir el funcionament programat del concert per això trobem desmesurada la resposta de l’Ajuntament. ”

 

View this post on Instagram

 

En rebre la notícia que Pirat’s Sound Sistema actuaria a Castellbisbal per la Festa Major vam contactar amb l’Ajuntament per exposar el nostre desacord que un grup amb un dels seus integrants acusat d’agressor masclista actués al nostre escenari. . El dia 15 de juny vam citar-nos amb l’Ajuntament i la seva resposta va ser que com a institució pública no podien posicionar-se si no hi havia una denúncia formalitzada. Això només fa que perpetuar la banalització i la normalització de les agressions, ja que no posicionar-se en situacions d’injusticia, és escollir el bàndol de l’opressor. . Així doncs, davant la seva negativa, vam decidir acollir-nos a allò que tant reclamem i pel que lluitem: la llibertat d’expressió. Ens vam organitzar i vam preparar una pancarta per mostrar el nostre rebuig al grup. El missatge era el següent “Pirat’s Sound Sistema no sou benvinguts. Masclistes ni a l’escenari ni enlloc.” . L’entitat encarregada de la barra d’aquella nit, va decidir cedir-nos l’espai per a poder penjar-la, però segons després, l’Ajuntament va requerir la policia local per retirar-la. La pancarta va ser retirada i només ens va quedar l’opció de parlar amb els representants de l’ajuntament. Aquests van seguir defensant la repressió que estaven exercint com la millor opció. . Davant del no diàleg, les noies de Roja Llavor i algunes voluntàries que s’hi van sumar vam repartir octavetes entre el públic per a informar de la situació que s’estava vivint. El nostre acte de protesta no va entorpir el funcionament programat del concert per això trobem desmesurada la resposta de l’Ajuntament. . En un poble que és o hauria de ser lliure creiem que les ciutadanes tenen dret a saber què va passar la nit del 17 d’Agost i amb aquest objectiu hem escrit aquest comunicat. . . Rebutgem les accions i les decisions preses per l’Ajuntament del nostre poble. . Volem espais de festa segurs i feministes. . . Roja Llavor.

A post shared by Roja Llavor (@rojallavor) on

Publicat el 24 de setembre de 2018 a les 12:30 per Laura Grau