IE Institut Escola Les Vinyes Castellbisbal

Els Mossos visiten l’Institut, Les Vinyes i el Montserrat per advertir als seus directors sobre l’1-O

IE Institut Escola Les Vinyes Castellbisbal
L’IE Les Vinyes serà un dels col·legis electorals de diumenge

Una parella de Mossos d’Esquadra vestits de paisà van visitar ahir els tres centres escolars de Castellbisbal que la Generalitat té previst utilitzar com a col·legis electorals el proper diumenge 1 d’Ocubre.

Publicitat

Segons ha explicat Jordi Castellví, director de l’Institut Castellbisbal, els dos agents han aclarit “des d’un començament que venien en estricte compliment d’ordres rebudes de la Fiscalia” i han estat “totalment respectuosos i correctes”, en paraules seves.

Els dos agents li han llegit una notificació de la Fiscalia, “de contingut molt dur i absolutament intimidatori”, apunta Castellví, i després li han fet signar una declaració. La notificació de la Fiscalia “atribueix als directors dels centres l’absoluta responsabilitat de que els centres s’utilitzin com a seus electorals” i els adverteix que si, tant per acció o per omissió, col·laboren o permeten que es celebri el referèndum en el centre estaran cometent desobediència, prevaricació i malversació de fons públics i hauran de fer front a les seves conseqüències penals. “Arriba dir que és la nostra responsabilitat impedir-ho, i que si entren persones al centre el dia 1 d’octubre, el director ha de provar d’impedir-ho o si no pot, denunciar-ho a la Policia per “intrusió”, conclou abans de qualificar la situació de “surrealista” i confessar que “fa només 1 any, hagués dit que això no podia passar en un país “democràtic”.

Publicitat

Finalment, els agents, que també van visitar l’IE Les Vinyes i l’escola Mare de Déu de Montserrat segons han confirmat des dels dos centres, també han preguntat als seus directors si han rebut instruccions de cara al 1 d’Octubre, si han cedit les claus, si han rebut o tenen material electoral i altres detalls sobre l’accés a l’edifici el diumenge.

Publicat el 27 d’octubre de 2017 a les 13:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné