Molt bon 11 de setembre

Fa pocs dies vàrem celebrar el nostre 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Com cada any es van programar un seguit d’actes, aquests organitzats pel col·lectiu Capbreu, ANC i ÒMNIUM , amb el suport de l’Ajuntament de Castellbisbal.

Publicitat

El tret de sortida la tarda del dia 10 el va donar la inauguració de l’exposició “1-O la força de la dignitat”. Un recorregut fotogràfic a través de les emocions i els sentiments que va deixar la celebració del referèndum a Castellbisbal organitzat per la Comissió 1-O.

L’exposició va esdevenir tot un èxit amb una selecció acurada i sensible d’ imatges impactants acompanyades de textes seleccionats amb gran encert. Hem de lamentar però, que degut a la manca de disponibilitat d’espais, l’espai cedit per l’ajuntament per l’exposició no hagi permès el lluïment que és mereix aquest esdeveniment històric tant significant per la vida local i nacional. És evident que Castellbisbal necessita de més espais per encabir totes les propostes culturals que un poble com el nostre reclama i es mereix.

Publicitat

D’altra banda, l’acte institucional a nivell local del dia 11 , l’ofrena floral d’entitats, grups polítics i ajuntament al monument als defensors de la terra, va comptar amb una amplia representació del teixit cultural ,social i polític del poble. Acte que, al nostre pare, cada any esdevé més rutinari, sense introduir cap proposta nova, com per exemple la participació de castellers desplegant banderes en el moment indicat, o bé sense cap millora en l’acondicionament de l’espai. Creiem que caldria habilitar espais d’ombra, per exemple, amb la col·locació de toldos.

Durant aquest acte es van escoltar dos parlaments, per una banda la lectura d’un manifest per part de Capbreu, ANC i Omnium molt emotiu i contundent i per l´altra, el discurs tradicional que va fer l’alcalde del poble.

Aquest darrer discurs, l´alcalde va centrar la seva primera part a glosar els principals fets del Procés, com és la reivindicació de l’1 d’octubre i la llibertat dels presos i retorn dels exiliats. Acte seguit segueix, per estupefacció de tots els que estàvem atents, amb l’afirmació: “…demostrada la derrota de la unilateralitat del procés…”

Segons el nostre punt de vista, creiem que van ser unes paraules “molt desafortunades”. Val a respondre-li que ja es veu el fracàs de la nostra unilateralitat, imposada pels que no contemplen ni dret a decidir ni llibertat d’expressió. Cal recordar que aquella mateixa tarda a Castellbisbal vàrem omplir 5 autocars per anar a la manifestació a Barcelona, a part de la gent que es va desplaçar amb tren o amb vehicles privats, on ens vam arribar a reunir al voltant d’un milió d’independentistes “Pacífics i Persistents”.
No menys sorprenen va ser la segona part del parlament de l´alcalde, convertint la seva intervenció amb un seguit de missatges electoralistes. Calia?? Què trist voler treure rendibilitat política aprofitant el dia de la Diada Nacional sabent que queden pocs mesos per les eleccions municipals.

I per arrodonir el discurs, va finalitzar la seva intervenció en un seguit d’afirmacions de desprestigi als òrgans de govern del nostre país. Una crítica, que per nosaltres estava fora de lloc i del tot innecessària.
El nostre rebuig i desacord en les seves afirmacions.

La sensació que un s’endú és que l’alcalde en les seves intervencions públiques aposta per aquest tipus de discurs ambigu, utilitza un doble llenguatge: diu que sí als que volen sentir Sí, i alhora pica l’ullet als que voldrien sentir No.

Visca Catalunya i visca la República catalana!

Tribuna política publicada el 22/09/2018 a les 20:45 per Partit Demòcrata (PDeCAT) Castellbisbal

Author: Albert Miralles