Més de 700 castellbisbalencs ja han votat per correu

Cues a Els Costals en unes eleccions al Parlament de Catalunya

La situació de pandèmia en que ens trobem immersos des de fa gairebé un any marcarà les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest cap de setmana, on 9.346 castellbisbalencs estan convocats a les urnes.

Publicitat

Tot i les mesures de seguretat que el govern ha preparat per fer que els col·legis electorals siguin segurs tant per als votants com per als membres de les meses i la resta de personal necessari per controlar el procés electoral, el vot per correu s’ha disparat a nivells mai vistos.

En concret, segons dades facilitades per l’Ajuntament, 709 castellbisbalencs ja han emés el seu vot per correu, sis vegades més que les que ho van fer fa poc més d’un any en el darrer procés electoral celebrat a Catalunya, per escollir els membres del Congrés dels Diputats. En aquella ocasió van votar per correu 118 veïns i veïnes. Comptant una participació similar a la d’aquells comicis, el nombre de vots per correu tramitats per al 14F representa el 10% del total.

Publicitat

De cara a garantir la seguratat de la població evitant aglomeracions, la Generalitat ha ampliat el nombre de col·legis electorals a Castellbisbal després d’uns anys en que les meses s’havien concentrat al pavelló de l’escola Mare de Déu de Montserrat. Així, els veïns de poble amunt seran els que hauran de d’anar a votar a l’Illa Esportiva, mentre que els veïns de Can Costa i Can Campanyà ho faran a Els Costals i els de poble avall, juntament amb els de Santa Teresita, al Montserrat. Els veïns de Can Santeugini i Costablanca seguiran votant com fins ara al local social de Can Santeugini.