Menys IBI, més ajudes

Logotip de Convergència i Unió CIUJa ho varem anunciar en l’article del mes de setembre, publicat en aquest diari digital, 772.cat. Era l’article de CIU que es titulava: “Castellbisbal el millor poble del món”.

Publicitat

Llavors anunciàvem que: “Congelem l’IBI al 2014. No aplicarem l’augment que li correspon per revisió cadastral”, i per tant, amb la reducció del coeficient obtenim el resultat següent: «l’IBI CONGELAT».

Aquella promesa, aquell anunci ara ja és ferm. En el Ple Ordinari del passat 7 d’octubre de 2013 es van aprovar les Ordenances Fiscals per l’any 2014, i es va reduir el coeficient de l’IBI del 0,56 al 0,53 per tal d’assolir l’augment que provoca la revisió cadastral que s’aplica any rere any, i aprovada l’any 2005, que augmenta, anualment, el valor cadastral de les vivendes, i que encara és vigent.

Publicitat

És de sentit comú, que si varem tancar l’exercici 2012 amb un romanent de més de 2.500.000 €, i sense ús de crèdits externs, havíem i podíem reduir la pressió fiscal.

I en aquest cas ho fem, reduint el coeficient de l’IBI, impost obligatori i amb una marc legal definit. Alhora, però, i en conseqüència amb la realitat econòmica que estant patint les famílies, i la realitat econòmica favorable que hem estat capaços de crear en gestionar CIU l’Ajuntament de Castellbisbal, havíem de promoure rebaixes i ajudes per als més desfavorits.

I en coherència, en el mateix article; ho tornàvem a anunciar:

–       AJUTS ECONÒMICS PER A COL·LECTIUS DESFAVORITS EN L’IMPOST DE L’IBI DURANT EL 2013.

Aquests ajuts van ser una proposta de CIU al PSC al desembre del 2012, tot just quan teníem l’alcaldia.

En tenir el primer càlcul de com es preveia el tancament del exercici, que donava un resultat favorable que permetia amb romanent, crear una línia de subvencions o ajudes a persones i famílies més desfavorides.

Però la Llei d’estabilitat pressupostària de l’Estat decretava que el romanent ha d’anar destinat a inversió o amortització de crèdits, impedint que poguéssim fer possible aquesta subvenció en l’any 2013.

Però el pressupost del 2014, en el seu esborrany, document de negociació, ja preveu una partida econòmica destinada a aquest ajut.

És de sentit comú per que estava pactat amb el PSC des del desembre del 2012, i l’alcaldessa ho va anunciar com a equip de govern en el seu nomenament.

Al febrer del 2014, estaran garantides les subvencions vinculades a l’IBI per els col·lectius més afectats per la crisi econòmica, com són: aturats, jubilats, etc…

CIU Castellbisbal, té una dèria: treballar sempre i únicament per les persones, mai pel vot.

Publicat el 1 de novembre de 2013 a les 19:21 per CIU Castellbisbal