Mallorca, vista des de Castellbisbal

L’alba d’aquest matí ha estat tan neta i serena que s’ha pogut veure la Serra de Tramuntana de Mallorca des de Castellbisbal, tal i com s’aprecia en aquesta fotografia:

Publicitat

La fotografia ha estat presa des de la Serra de l’Ulaguera, el punt més alt del terme municipal situat a poc més de 300 metres d’altitud, amb la càmera d’un mòbil, d’aquí la poca nitidesa de la imatge.
Aquest albirament es dona poques vegades l’any i respon a unes condicions meteorològiques molt concretes com el vent d’oest, un vent que arriba eixut i amb baixa humitat que permet una gran transparència de l’atmosfera. Però sobretot, ho podem veure gràcies a la refracció, un efecte òptic que es dóna sobretot a la sortida i a la posta de sol, que fa que els raigs de la llum del sol es deformin amb l’atmosfera i la curvatura de la Terra i ens permet veure una mica més enllà.

Publicitat

Castellbisbal, però, no ha estat l’únic lloc on s’ha observat el fenomen. Aquest ha estat vist des d’altres indrets del litoral. El meteoròleg de l’Observatori Fabra de Barcelona Alfons Puerta, n’ha penjat una espectacular foto al seu compte de twitter.