Malgrat tot, seguim avançant

El passat diumenge 1 d’octubre, el poble català estava cridat a les urnes. I, evidentment, Castellbisbal, també.
Havia de ser un festiu de llibertat d’expressió, de participació ciutadana, de democràcia, un exemple més del segle XXI a Europa.

Publicitat

Però no… Tant les setmanes prèvies a l’1 d’octubre com els dies posteriors fins avui, han aflorat tot tipus d’amenaces del govern espanyol en diversos formats ; bloquejant pàgines web, intervenint Conselleries de la Generalitat, imputant més de 700 alcaldes i alcaldesses d’aquest país, detenint alts càrrecs del govern català, perseguint responsables dels Mossos d’Esquadra, empresonant dos ciutadans convertint-los en presos polítics,…i tot, només, perquè Catalunya va expressar el seu dret a decidir.

A Castellbisbal, com a tants pobles i ciutats del nostre petit país, centenars de ciutadans i voluntaris vetllaven per gaudir d’una jornada de votació LLIURE, exemplar i pacífica.
Però no…el passat diumenge 1 d’octubre vàrem viure episodis de violència impensables; agents de l’autoritat espanyola pegant, a l’institut –escola Les Vinyes, a cops de porra, una ciutadania pacífica que, senzillament, guardava unes urnes on hi havia la VEU DEL POBLE.

Publicitat

Crits, cops, puntades de peu, pors, impotència, menys teniment, humiliació, tristor…una vergonya aliena col·lectiva molt difícil d’administrar. Allà, dins les escoles, on s’educa dia a dia els nostres joves i infants per fer-los créixer en el poder de la paraula, i on es reitera que amb la violència NO s’educa.

I al final de la jornada, gairebé 900 ferits, defensors de drets humans bàsics, i LLÀGRIMES! d’indignació i repulsa cap una repressió policial estatal desproporcionada, dèspota i innecessària i…

LLÀGRIMES, també, d’emoció i d’agraïment, cap als defensors de la llibertat d’expressió, cap a totes aquelles persones que vàrem sortir a votar, i cap a les institucions, entitats, voluntaris i ciutadans que han defensat i defensen que “els carrers, la veu i les urnes sempre seran del poble”.

Amb el poble i amb la seva veu, amb els seus presos polítics, Alternativa sempre hi és i hi serà!

Malgrat totes aquestes violacions de drets fonamentals que patim, a Castellbisbal també hi ha bones noticies.

Des del govern d’Alternativa seguim millorant el dia a dia de la ciutadania a través els serveis que oferim. En sanitat ja és una realitat l’obertura del CAP de 8 del matí a 12 de la nit els 365 dies de l’any. Hem ampliat els serveis per a la gent gran amb 24 hores setmanals de podologia i 6 hores setmanals de fisioterapeuta; i el nou servei d’àpats a domicili que es posarà en marxa les properes setmanes. S’han instal·lat 8 aparells desfibril·ladors externs automàtics, DEA, per la cardioprotecció del municipi. Actualment s’està fent la formació a personal de diferents serveis.

En transport hem aconseguit incrementar la freqüència del bus a l’hospital de Terrassa de 4 a 9 viatges al dia, realitzant ara dues parades a Can Costa, i millorant d’aquesta manera també la connexió entre el nucli i aquesta urbanització. També  hem estrenat la nova línia de bus que dona connexió amb Sant Andreu de la Barca, millorant així la connectivitat de tots els usuaris unint Castellbisbal amb la parada de Ferrocarrils de la Generalitat de Palau. Estem treballant per ajustar l’horari de l’autobús de Rubí a les hores de classe de l’institut, millorant el servei reduint les esperes dels usuaris.

En quant a mobilitat seguim reduint l’accés de camions a les urbanitzacions, atenent les queixes dels ciutadans, instal·lant barreres provisionals, incrementant la presencia policial i parlant amb el veïns afectats, mentre no es facin les obres definitives.

En medi ambient continuem avançant en la feina de Taula Territorial per a la Millora de la Qualitat de l’Aire conjuntament amb altres nou ajuntaments del Baix Llobregat i la Àrea Metropolitana de Barcelona, des de la que hem demanat a la Diputació de Barcelona la redacció d’un Pla d’acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire. El compromís és reduir les emissions i millorar la qualitat de l’aire.

Fa pocs dies hem incorporat a la brigada municipal una furgoneta 100% elèctrica…..

Hem començat les obres dels futurs horts urbans de Castellbisbal al carrer Farigola, unes obres que es preveu que estiguin acabades abans de finals d’any.

En l’àrea d’esports s’han canviat les bicicletes estàtiques, les cintes per corre i les el·líptiques del gimnàs de L’Illa esportiva, donat el mal estat per antigues i l’intens us de les anteriors. Com a obra important de manteniment també s’ha canviat el terra del gimnàs, que estava molt deteriorat, aprofitant per resoldre problemes d’humitat i millors materials més resistents a la zona de peses.

Malgrat no ser suficient,……..Seguim avançant !

Publicat el 20 d’octubre de 2017 a les 11:00 per Alternativa per Castellbisbal

Author: Vicenç Moliné