L’Orgull de voler-nos lliures!

Un any més tornem a reivindicar el 28 de juny (diada per l’alliberament LGTBI) com una jornada de lluita davant les conseqüències del sistema capitalista patriarcal per a totes aquelles persones que surten de la norma sexual i de gènere.

Publicitat

En aquest sentit, considerem imprescindible continuar reivindicant aquesta com una jornada de memòria.

Els Països Catalans estan farcits de lluites i trajectòries revolucionàries per l’emancipació sexual i de gènere. I en aquesta diada pren un sentit cabdal reivindicar-les.

Publicitat

Actualment, vivim un moment d’auge dels discursos d’odi LGBTI-fòbics, amb el consegüent augment d’agressions registrades. Si bé l’extrema dreta hi té un paper central, no hem de menysprear la participació d’alguns sectors de l’acadèmia i de l’autoanomenada esquerra. A això cal afegir-hi l’alarmisme derivat del suposat augment d’agressions, la por que s’estén entre el collectiu i la difusió de discursos racistes i securitaristes. Davant d’això plantegem un discurs propositiu i mobilitzador, que lligui la lluita LGBTI amb la resta de lluites socials.

Així creiem important seguir treballant per:

– En primer lloc, fent palès l’ofensiva feixista i reaccionària vs els drets conquerits per les persones LGTBI, i com es cristallitza aquesta violència reaccionària en la vida de les persones LGTBI.

– La necessitat d’explicar la realitat material de les persones LGTBI (atur, acomiadaments, violència…) i les lluites LGTBI com a part de la lluita del conjunt de la classe treballadora en el seu camí per l’emancipació socialista i feminista.

– Visibilització de la història del moviment LGTBI al nostre país en la conquesta de vides dignes per al conjunt de la classe treballadora (VIH, insubmissió, antifeixisme…)

– El combat contra les propostes neoliberals dirigides al fet anomenat “comunitat lgtbi” (gestació subrogada, oci-negoci, desactivació amb plans institucionals, policia…)

PER UNES VIDES DIGNES… ORGULL ÉS LLUITAR !