L’oposició tomba el pla d’inversions 2020-2021 de l’equip de govern

Els partits de l’oposició van rebutjar al darrer Ple municipal el pla d’inversions presentat per Alternativa per Castellbisbal i Junts per Catalunya, que governen en minoria, en senyal de protesta per la gestió de les negociacions amb la Policia Local aquest hivern, que van desenbocar en un cúmul de baixes deixant el cos gairebé sense efectius durant una setmana.

Publicitat

El pla d’inversions, que comptava amb 3.400.000 euros a càrrec del superàvit de l’any passat, incloïa una trentena d’actuacions de manteniment de la vía pública així com del edificis municipals, millores d’eficiència energètica i compra de vehícles elèctrics. També preveia l’execució d’actuacions ja anunciades com el nou parquet per al pavelló de l’Illa Esportiva o l’ampliació del pipican del parc de les Destresses.

Malgrat deixar clar que no estan en contra de les inversions i deixar la porta oberta a aprovar-les en un futur, tots els partits de l’oposició van votar en contra de la proposta de l’equip de govern per la “falta de confiança per com s’han gestionat les negociacions amb la policia”, com va avançar el portaveu de Ciudadanos, José Antonio Douton, en la seva intervenció.

Publicitat

La portaveu del PSC, Dolors Conde, va reiterar la posició expressada per la CUP, Cs i Esquerra, afegint al cas de les negociacions amb la Policia Local el pla d’urgència de dinamització del comerç local, que va apuntar que s’havia trigat un any en posar en marxa. “Quan veiem que realment hi ha un canvi en l’organització de la policia, no tindrem cap problema amb tornar a votar i donar llum verda a aquest acord”, va concloure.

En aquest sentit, l’oposició ha posat com a condicions per a aprovar el pla d’inversions que s’avanci de forma efectiva en les millores organitzatives de la Policia Local i es retirin les competències de Seguretat Ciutadana a la regidora Glòria Martínez, a la que l’oposició considera la responsable directe de la situació amb els agents de policia.

L’alcalde Joan Playà va considerar que “s’estan barrejant temes que no tenen res a veure” i va qualificar de “xantatge” les condicions plantejades per l’oposició, lamentant que les inversions quedin ajornades i avisant que projectes com el nou paviment del pavelló de l’Illa Esportiva s’havien d’executar aquest mateix estiu.


  Share: