L’onada de calor repunta i Protecció Civil recomana extremar les precaucions

Els termometres es tornaran a disparar aquest cap de setmana després de només dos dies de descans des de la darrera onada de calor. Com la darrera onada, aquest nou repunt de les temperatures es produirà amb més intensitata la zona de l’interior de Catalunya, pel que Protecció Civil ha activat l’alerta de “perill molt alt” a la zona del Bages i sis comarques més de Lleida, on es poden arribar als 40 graus, i de perill alt del Vallès Occidental.

Publicitat

A Castellbisbal, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, avui i diumenge s’arribarà als 35 graus mentre que demà dissabte les temperatures seran lleugerament menys elevades, amb màximes de 31 graus gràcies a un cel més ennuvolat.

Si Castellbisbal encara no està en la zona de màxim perill en quant a temperatures, sí que ho està pel que fa a perill d’incendi, doncs Agents Rurals han publicat el mapa que il·lustra aquesta notícia on s’inclou Castellbisbal en les zones de “perill extrem”.

Publicitat

Pel que fa a les precaucions generals de cara a l’onada de calor, la Generalitat recomana mantenir-se hidratats, evitar sortir a les hores de més calor, les activitats físiques intenses i, en el cas d’haver de sortir, portar gorra/barret i protecció solar.