L’onada de calor eleva el risc d’incendi forestal a Castellbisbal

L’onada de calor que aquesta setmana està afectant a Catalunya ha disparat els termòmetres però especialment el risc d’incendi forestal, després d’una primavera i un inici d’estiu extremadament sec.

Publicitat

Malgrat que els termòmetres, que avui a Castellbisbal han fregat els 34 graus, no arribaran a pujar tant com a les comarques de Lleida, la intensa calor que pateix el poble des del mes de maig ha fet que Protecció Civil inclogui el Vallès Occidental en la llista de comarques amb un elevat risc d’incendi.

L’alerta es mantindrà durant com a mínim 10 dies, segons ha informat Protecció Civil, durant els que es demana extremar les precaucions, especialment en els indrets de l’interior, prelitoral i litoral.

Publicitat

Pel que fa a les precaucions generals de cara a l’onada de calor, la Generalitat recomana mantenir-se hidratats, evitar sortir a les hores de més calor, les activitats físiques intenses i, en el cas d’haver de sortir, portar gorra/barret i protecció solar.

S’espera que després del pic d’avui es produeixi una nova pujada de les temperatures al cap de setmana amb les comarques de Lleida a la zóna més afectada per l’onada de calor.