Tribuna politica

Llibertat Presos Polítics

Estem vivint uns moments convulsos i confusos. És creïble que en un país democràtic membre de la Unió Europea tingui presos polítics? Doncs sí, així és. Encara que el Govern Espanyol no ho reconegui, encara que la Unió Europea miri cap a un altre costat, encara que molts ciutadans espanyols justifiquin tot el que fa el PP, la realitat és que tenim companys i companyes empresonats per les seves idees i per expressar en veu alta allò que molts anhelem: un canvi real.

Publicitat
piscines

Ja fa anys que des d’Espanya patim una discriminació a l’alça tant en inversions com pel què fa a la possibilitat de dialogar i pactar qualsevol tipus de millora a la situació en la qual vivim. Els catalans sempre ens arremanguem per treballar però creiem que el nostre esforç i treball ha de quedar reflectit en el nostre dia a dia. Durant les darreres setmanes l’estat espanyol ha iniciat una sèrie de repressions contra el govern i les institucions catalanes així com contra la població civil que opina diferent amb l’excusa de retornar una falsa legalitat a Catalunya.

Després de totes aquestes accions d’intervenció de les nostres institucions i administracions, totes les mentides escampades pels mitjans públics espanyols totalment manipulats, tota la hipocresia d’anunciar la necessitat que tenim dels catalans de tornar a la “normalitat”, una normalitat que amb la intervenció de les forces de seguretat espanyoles el passat 1 d’octubre va quedar totalment escapçada, finalment el govern català no va tenir més remei que continuar endavant i declarar la república sense acords ni diàleg perquè el govern del Partit Popular  s’ha negat a negociar de tu a tu, actuant com si encara fos un país colonial.

Publicitat
piscines

L’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola de forma tant extrema i partidista ja ha començat a deixar petja. La persecució d’un control polític s’està convertint en una suspensió de les subvencions ja aprovades per a entitats i associacions que depenen d’aquests ajuts durant el seu dia a dia. I el més sorprenent és que això és possible gràcies al suport incondicional del Partit socialista i de Ciutadans, que s’autoanomenen defensors del poble.  I és que és cert! diverses entitats socials han començat a patir les conseqüències de la intervenció de l’estat a les nostres institucions i administracions, i com sempre, els primers que reben són els més desemparats, aquells que necessiten de forma més immediata els ajuts socials.

Europa ja no pot ignorar la situació que es viu a Espanya per més temps. El govern més corrupte d’Europa amb actituds feixistes i autoritàries, avalat per Ciutadans i PSOE, ens ha de donar lliçons de compliment de lleis i transparència? Estem davant d’un fet molt greu i delicat que fa perillar la democràcia tan debilitada que tenim en aquests moments. Si a més hi afegim l’empresonament dels nostres governants i dels Jordis, pel fet de posar urnes, complica més la situació política actual del país.

Confiem en els nostres dirigents, que per això els vam escollir democràticament i que estan complint la seva promesa electoral de portar-nos fins la independència de la nostra nació. El nostre govern legítim ha accedit a participar de les eleccions convocades pel dia 21 de desembre. Perquè mai negarem el dret de vot a cap ciutadà pel motiu que sigui, tot i que no són unes eleccions normals ni les consideren legítimes. “No podem dir que hi haurà normalitat fins que es deixi d’aplicar el 155 i hi hagi llibertat dels presos”,

Us encoratgem a participar de la manifestació d’aquest dissabte dia 11 de novembre a Barcelona que començarà a les 17.00 a la cruïlla entre els carrers de Marina i Pujades , i de tots aquells actes i esdeveniments organitzats per aconseguir tant la llibertat dels Jordis i del nostre Govern així com fer sentir la nostra veu de forma pacífica per aconseguir ser finalment la República de Catalunya.

Publicat el 11 de novembre a les 11:00 per la secció local del PDCat.

Etiquetes
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top