L’Institut Castellbisbal i el Collège Champ d’Eymet fan una trobada a la vila

Els alumnes de francès de 3r d'ESO de l'Institut Castellbisbal
Els alumnes de francès de 3r d’ESO de l’Institut Castellbisbal

Els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Castellbisbal que cursen la matèria de francès van fer una trobada, el passat 25 d’abril a Castellbisbal, amb alumnes francesos del Collège Champ d’Eymet, situat a la població de Pellegrue, a França.

Publicitat

El procés, però, s’havia preparat un any abans, quan aquests cursaven 2n d’ESO. Durant tot aquest temps els alumnes s’intercanviaven correspondència i s’explicaven tot allò que els era de major interès, fins el dia 25, que aleshores es van poder conèixer personalment.

Per tal que la trobada no es tractés només d’un intercanvi lingüístic, sinó també cultural, ambdós centres van decidir preparar una sortida conjunta. Van visitar el Pont del Diable, a Martorell, i les Caves Freixenet, a Sant Sadurní d’Anoia, on van explicar en francès el procés d’elaboració del cava.

Publicitat

A més, durant la tarda van jugar a un esport típic de la regió occitana anomenat  baston i, un cop finalitzada la visita per les instal·lacions de l’institut, el grup de hip-hop, format per alumnes del centre de Castellbisbal, van fer una actuació al gimnàs.

La trobada, que va ser tot un èxit, finalitzava amb un berenar a la cantina de l’institut, on els alumnes van poder aprofitar per conèixer-se encara més i millor. Des del mateix centre volen felicitar els alumnes “per l’actitud activa i col·laborativa que van mostrar en tot moment”, i afirmen “ha estat una bona experiència que tenim ganes de repetir”.

 

Publicat el 30 de maig a les 09.30 per Cristina Muelas

Author: Vicenç Moliné