L’independentisme guanya amb un 52% dels vots i Esquerra Republicana obtindrà la presidència de la Generalitat

1.096 gràcies, amb un 22,24% hem augmentat el percentatge de veïns i veïnes que ens heu votat i continuem sent el segon partit més votat a Castellbisbal. Aquest cop el partit més votat ha estat el PSC-PSOE, al qual felicitem pel resultat.

Publicitat

Volem mantenir els vots obtinguts en aquestes eleccions per a les municipals. Sabem que són molt diferents, però si la gent de Castellbisbal vol un canvi de govern, una nova manera de governar, de liderar nous projectes, noves maneres de fer a Castellbisbal, nosaltres som un partit clarament d’esquerra, republicà i independentista. Portem molt de temps amb les mateixes formes de fer i de governar, creiem que cal un canvi a Castellbisbal per donar “un aire nou, més fresc, amb noves persones al capdavant i amb noves idees”.

Creiem que la independència s’ha de cimentar des de la base, amb ajuntaments netament independentistes i sense complexos, governs locals que creguin radicalment en la transparència i la regeneració democràtica, limitant els mandats dels nostres polítics i fent, en tots els àmbits, pedagogia de l’independentisme.

Publicitat

En l’àmbit nacional els resultats han donat una pírrica victòria al PSC-PSOE. Pírrica perquè per governar caldrà crear aliances, negociar i arribar a acords per pactar un govern i en aquest punt sols Esquerra està en disposició de tenir amb garanties la presidència de la Generalitat.
Tindrem un president de la Generalitat d’Esquerra Republicana de Catalunya hereu d’en Macià i Companys.

Esquerra ha guanyat, ha millorat resultats i està en condicions com a partit independentista guanyador de tenir la presidència de la Generalitat, però en aquests moments cal que tots els partits siguin generosos per poder assolir els reptes que la societat reclama.

La gent ha votat un gir a l’esquerra i per tant cal augmentar la despesa social i mèdica per combatre la pandèmia, cal ajudar les famílies, els comerços i empreses.

La gent ha votat república i cal estar a l’altura dels resultats i del moment històric. En aquest mandat s’ha d’aconseguir l’amnistia dels presos polítics, el retorn dels exiliats i que s’acabi la persecució del moviment independentista, i volem un referèndum d’independència reconegut per la comunitat internacional.
Creiem que sols Esquerra Republicana és capaç d’unir totes aquestes demandes que ens fa la societat.

Ara toca assumir responsabilitats de govern i les CUP han d’assumir part d’aquesta responsabilitat. També Junts ha d’assumir que ara el govern ha de fer un gir a l’esquerra fent polítiques més socials i, amb Esquerra com a eix vertebrador d’aquest pacte, creiem que aquest cop ha de ser possible fer un govern de concentració fort i estable, amb totes les forces independentistes.