L’Illa Esportiva i Els Costals també acolliran col·legis electorals el 14F

L’edifici principal de l’Illa Esportiva

L’Illa Esportiva i Els Costals se sumaran al pavelló de l’escola Mare de Déu de Montserrat i el local social de Can Santeugini com a col·legis electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel proper 14 de febrer. Els quatre col·legis electorals recuperaran una distribució de punts de votació similar a la que hi havia per cada jornada electoral fins a l’1 d’Octubre de 2017, moment a partir del qual es va decidir concentrar els col·legis del nucli urbà en el Montserrat, per facilitar la logística.

Publicitat

La situació de pandèmia ha capgirat aquesta idoneïtat del pavelló del Montserrat i el consistori ha proposat a la Generalitat tornar a repartir els col·legis electorals amb l’objectiu d’evitar aglomeracions de gent, com habitualment es produien al pavelló del Montserrat a les hores de més afluència.

La principal novetat en aquesta distribució de col·legis electorals serà el pavelló de l’Illa Esportiva, que s’estrenarà com a col·legi electoral substituint El Casal, un espai que fins a l’1 d’Octubre havia estat el punt neuràlgic de les jornades electorals locals. Aquesta vegada, però, l’Ajuntament ha decidit prioritzar els locals de titularitat municipal.

Publicitat

L’augment de col·legis electorals anirà acompanyada de més meses electorals. Concretament dues de noves, que se sumaran a les 15 que habitualment s’instal·làven. Això obligarà a seleccionar més veïns per ocupar-hi els càrrecs de president i vocals. En total, s’escolliran per sorteig 153 veïns, entre titulars i suplents, 18 més que en altres ocasions.

Geogràficament, els veïns de poble amunt seran els que hauran de d’anar a votar a l’Illa Esportiva, mentre que els veïns de Can Costa i Can Campanyà ho faran a Els Costals i els de poble avall, al Montserrat. Els veïns de Can Santeugini i Costablanca seguiran votant com fins ara al local social de Can Santeugini.


  Share: