L’IES Castellbisbal promou trobades amb alumnes d’altres països

Des de fa més de tres anys, des del departament d’idiomes de l’IES Castellbisbal ha anat iniciant petits projectes que van des de la descripció de l’entorn a l’intercanvi de llibres, fruit de contactes etwinning (agermanaments escolars) amb diversos centres educatius d’Europa.

Publicitat

A finals de l’any passat, però, es va iniciar un projecte molt més extens. Es tracta del projecte Comenius, també un projecte de treball amb escoles d’altres països europeus, però amb una durada de tres anys i amb l’objectiu el dur a terme diferents trobades entre professors i alumnes de cadascun dels centres que hi participen, presentant una temàtica concreta treballada amb antelació als diferents centres d’origen.

Grup d’estudiants i professors que es va desplaçar fins a Wareham

En el marc d’aquest projecte, del 2 al 8 de desembre de 2012, 10 alumnes amb edats properes als 16 anys i 2 professors de l’IES Castellbisbal van viatjar fins a Wareham, al sud-oest d’Anglaterra, per celebrar la primera trobada dins el marc del projecte Comenius. A la trobada hi van participar altres alumnes i professors d’Anglaterra, Noruega, Alemanya, Lituània, Txèquia, Turquia i Romania i la temàtica central va ser la conservació d’espais naturals i el procés per a construir un edifici. En aquest sentit, els alumnes castellbisbalencs van parlar sobre el pla Cerdà de Barcelona, els passos a seguir per a construir un edifici, amb l’exemple dels edificis de l’Escola-Institut “les Vinyes” i el centre Cultural “Els Costals”. Alhora, també van parlar del que es fa i es deixa de fer per la conservació dels parcs naturals del Teide i els Pics d’Europa.

Publicitat

Moment de la trobada entre els estudiants

Segons senyala Patrícia Martínez, la professora responsable del projecte Comenius a L’IES Castellbisbal, “hem volgut que tot plegat fos una oportunitat pels alumnes”. Així doncs, aquests han pogut conviure amb altres estudiants de diferents països, aprenent de les seves cultures i practicant l’anglès, llengua en que es duu a terme el projecte. Alhora Martínez destaca que “els estudiants han aprofitat per a fer contactes que poden generar a intercanvis entre ells mateixos”. Així doncs, s’espera que els estudiants puguin estar en contacte uns amb els altres en condició d’amics, fet que els permetria practicar i aprendre l’anglès d’una manera molt més intensiva.

El projecte es seguirà allargant durant el 2013 i el 2014 i diversos estudiants participaran de les trobades que es duran a terme a Noruega (setembre de 2013), Alemanya (gener de 2014) i Països Baixos (Abril de 2014). Alhora, el mes de novembre de 2013 s’acollirà una conferència a Castellbisbal on es preveu que hi vinguin alumnes del Regne Unit, Alemanya, Holanda, Lituània i Txèquia. En aquesta es procurarà que els estudiants visitants s’allotgin a les cases de diferents alumnes i que convisquin amb ells.

Publicat el 12 de febrer a les 9:oo per Albert Miralles.