L’historiador Alberto Reche reconstrueix com era el castell de Castellbisbal al segle XIV

La majoria dels castellbisbalencs saben que al parc de l’Ermita, on ara hi ha la petita capella dedicada a Sant Vicenç, hi havia un hagut un castell, que va donar nom al municipi. La forma d’aquest castell era, però, desconeguda per la inmensa majoria de castellbisbalencs.

Publicitat

L’historiador Alberto Reche, gràcies a la segona Beca de Recerca sobre la història de Castellbisbal promoguda per l’arxiu municipal, ha investigat la història d’aquesta fortificació, la seva importància i les pugnes familiars que va propiciar.

Així mateix, agafant com a referència les descripcions que s’han conservat del seu aspecte al segle XIV, Reche en proposa una reconstrucció virtual que es pot apreciar en les tres làmines que il·lustren aquesta publicació.

Publicitat

El resultat de la recerca desenvolupada per Reche s’ha editat en forma de llibre amb el títol Castellbisbal: castell, família i conflicte (s.XII-XV), a la venda al Museu de la Pagesia, a la llibreria La Barretina i al mateix arxiu, a l’edifici de l’Ajuntament. També està disponible en format digital.