L’Esplai Gatzara, protagonista de la Diada a Castellbisbal

Nens i nenes de l’Esplai, han estat els encarregats d’hissar la senyera

Enmig de la tensió generada per la convocatòria del referèndum de l’1 d’Octubre per part de la Generalitat, l’Ajuntament de Castellbisbal ha decidit despolititzar la diada cedint el protagonisme a l’Esplai Gatzara, que enguany ha estat l’encarregat d’hissar la senyera del monument en record als defensors de Catalunya l’any 1714.

Publicitat

Aquesta tasca simbòlica, fins ara realitzada per agents de la Policia Local, enguany l’han realitzat les monitores i els infants de l’esplai al mateix temps que el cor popular de la Diada entonava el cant de la senyera i després d’un esmorzar popular informal que ha tingut lloc al pati d’armes Adjutori Segarra.

L’Esplai ha estat l’encarregat d’hissar la senyera

L’acte, on hi han assistit al voltant de 300 persones, també ha comptat amb la lectura d’un manifest fet pel col·lectiu Capbreu i l’ANC Castellbisbal, així com amb la tradicional ofrena floral d’entitats i partits polítics que han dut corones de flors fins al monument de 1714 i ha acabat amb el discurs de l’Alcalde i el cant d’Els Segadors, l’himne Nacional de Catalunya.

Publicitat

Tot i caràcter popular de la diada d’enguany, el discurs institucional de l’alcalde, Joan Playà, ha estat carregat de contingut polític. Després d’una defensa dels drets civils i la llibertat dels pobles a decidir el seu futur, Playà ha assegurat que “a Castellbisbal es podrà votar”. “El compromís del Govern municipal ha estat, és i serà el defensar i facilitar que tots els ciutadans de Castellbisbal puguin exercir el seu dret a decidir el futur que volen pel seu país”, va resumir, abans de recordar que igual que a l’ajuntament i a l’alcalde no els correspon posar les urnes no les paperetes, tampoc els correspon impedir el referèndum.

La celebració de la Diada, que a la tarda es trasllada a Barcelona amb la manifestació de l’ANC i Òmnium com a grans protagonistes, també va comptar amb la Marxa de Torxes per la Independència, que enguany celebrava la seva desena edició i va recórrer el centre del nucli urbà fins al monument del 1714, on es va llegir un manifest i es van cremar còpies del decret de nova planta de Felip V.

Publicat el 11 de setembre de 2017 a les 15:45.


  Share: