L’esperada conexió amb Fibra Òptica de l’Institut el deixa gairebé sense internet

L'Institut de Castellbisbal
L’Institut de Castellbisbal

Feia un any que l’IES Castellbisbal havia d’estar connectat a la xarxa amb Fibra Òptica enlloc de la tradicional ADSL, deu vegades més lenta. Quan finalment va arribar aquesta connexió, ara fa tres setmanes, la sorpresa al centre va ser que la connexió no només no millorava sinó que tot sovint desapareixia, deixant al centre sense internet.

Publicitat

Segons expliquen des de la direcció de l’institut, la velocitat de la connexió amb Fibra Òptica és una desena part de la que hauria de ser, suposadament 100 Mb per segon, amb l’agravant que l’estabilitat de la connexió és nul·la.

Tot i que el proveïdor de la connexió és Telefónica, l’encarregada de solucionar els problemes és la Generalitat. Des del centre han tramitat diverses queixes però encara no han tingut resposta ni solució.

Publicitat

Telefónica va anunciar a principis d’any que desplegaria la seva xarxa de Fibra Òptica pel nucli urbà i alguna urbanització de Castellbisbal. Des de llavors, però, s’ha limitat a intentar aconseguir els permisos dels veïns per instal·lar la xarxa penjant-la de les façanes de les cases enlloc de soterrar-la una opció més cara per a l’empresa.

Publicat el 22 de desembre de 2014 a les 08:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné