Les transaccions al mercat d’intercanvi augmenten un 60%

IMG_5897 (Large)El Mercat d’Intercanvi segueix consolidant-se com l’espai per a per desfer-se de productes que ja no es fan servir i trobar-ne d’altres que altres persones ja no utilitzen. En l’edició d’enguany, segons les dades facilitades per l’Ajuntament, el nombre de transaccions va augmentar un 63%, passant de les 288 de l’any passat a 470 enguany.

Publicitat

El mercat també busca ser “una crida a la reflexió per evitar el consum desmesurat de productes i potenciar la reparació, la reutilització i l’aprofitament dels que ja tenim a casa”, segons expliquen des de l’Ajuntament.

Col·lectius com els alumnes de les escoles i instituts del poble van aprofitar el mercat amb l’objectiu de recaptar fons per als respectius viatges de final de curs i les Associacions de Pares i Mares de Castellbisbal van vendre roba de segona mà per tal de recaptar diners per a projectes solidaris amb els refugiats sirians.

Publicitat

La roba segueix sent el producte estrella, amb més de 250 quilos venuts. Segueixen les joguines, amb 72 quilos i els llibres, amb 60 quilos més. La resta de productes sumàven 80 quilos més, pel que segons els càlculs de l’Ajuntament s’ha evitat que vagin a la deixalleria més de 450 quilos de productes que encara tenen una utilitat.

Publicat el 3 de desembre de 2015 a les 9:00 per Vicenç Moliné