Les temperatures més càlides sembla que arribaran a finals de la setmana que ve

D’aquí un parell de dies, abandonarem un dels maig més freds, ens hem de remuntar a l’any 1985 per trobar un maig tan gèlid. I sembla que el seu llegat encara ens acompanyarà fins ben entrada la setmana vinent.

Publicitat

Els núvols no ens acabaran d’abandonar, i tot i que la pluja te escasses possibilitats d’aparèixer pel poble, potser entre diumenge i dilluns podrien caure algunes gotes. Així doncs, en general el cel es trobarà tapat a estones però el sol es deixarà també veure, donant calidesa en els moments en que aparegui.

Pel que fa a les temperatures, de mica en mica, i amb molta mandra, els mercuris aniran pujant de manera progressiva però imperceptible. Les previsions a més llarg termini auguren una pujada notòria de les temperatures el dijous vinent dia 6 de juny. Les temperatures doncs, oscil·laran entre els 20 i 25ºC (augmentant gradualment al llarg de la setmana) i les mínimes pujaran dels 8ºC d’aquesta nit als 14ºC també a mesura que vagin transcorrent els dies.

Publicitat

Sabies que aquest estiu serà més fred del que és habitual?

Previsions de pluja
La NOAA pronostica un estiu més fred de l’habitual

Aquesta setmana hi ha hagut molt rebombori al mon de la meteorologia i la climatologia arrel d’un informe publicat per la agència de meteorologia Nord-americana (la NOAA) on es pronosticava un estiu més fred del que és habitual (observar imatge de l’esquerra). Aquesta publicació no hagués transcendit més del que és habitual sinó hagués estat per que uns meteoròlegs francesos del canal METEO van interpretar aquestes dades pronosticant que aquest estiu, seria el més fred a Europa des de l’any 1816, amb un percentatge d’humitat alt i temperatures “fresques”.

Aquests pronòstics han estat rebatuts per diferents experts sobre el tema titllant aquests pronòstics de previsions “exagerades” i descartant en qualsevol cas que aquest any no hi hauria estiu.

On si que hi ha més consens és en el fet de que les temperatures mitjanes seran entre1 i 3ºC de mitjana més baixes que el que es podria entendre com a estiu estàndard a l’Europa Occidental. A un nivell més local aquestes previsions tenen a veure amb que, al haver estat un maig més fred i plujós de l’habitual, les temperatures de l’aigua marina són a dia d’avui més baixes que el que cal esperar i a la llarga afectarà en les temperatures i les precipitacions que s’esperen més abundants, sobretot de cara a l’agost.

Publicat el 30 de maig a les 18:45 per Isidre Lorenzo

  Share:

Author: Vicenç Moliné